Zanimanja je veliko

Na Majskih poljanah naj bi začeli graditi, samih gradenj je vseeno premalo

Nace Novak
23. 11. 2023, 06.15
Deli članek:

Čeprav naj bi gradnjo tretje stolpnice na Majskih poljanah začeli že v začetku letošnjega leta, gradbišče še sameva. A v podjetju K. Tivoli so pred kratkim napovedali, da bodo gradnjo stolpnice Pinja začeli letos. Po načrtih naj bi bilo v njej in objektu Nica, ki bo zrasel nad nekdanjim Kemometalom, leta 2026 na voljo 142 novih stanovanj.

Nace Novak
Novembra letos naj bi podjetje K. Tivoli začelo gradnjo tretje stolpnice na Majskih poljanah, a dela še niso stekla.

Povpraševanje po stanovanjih v Novi Gorici ostaja veliko, saj večjih novogradenj ni oziroma se o njih govori, a še ne gradi. Na vprašanje, zakaj se gradnja na Majskih poljanah še ni začela, tokrat nismo prejeli odgovora, decembra lani pa so nam v podjetju K. Tivoli pojasnili, da so na zamik gradnje tretje stolpnice vplivali različni dejavniki, kot sta pandemija in posledična podražitev gradbenih materialov in surovin.

Takrat so v podjetju napovedovali, da naj bi tretjo stolpnico na Majskih poljanah, Pinjo, kot so jo poimenovali, začeli graditi v začetku letošnjega leta, spomladi pa potem tudi poslovno-stanovanjski objekt Nica nad nekdanjim Kemometalom ob Cankarjevi ulici. Po takratnih načrtih naj bi bilo v Novi Gorici v letu 2025 vseljivih 142 novih stanovanj. Zdaj so vseljivost preložili za eno leto.

Gradnja novembra, november je tu

»Gradnja stanovanjskega objekta Pinja se bo začela novembra 2023, medtem ko je stanovanjska soseska Nica v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja. Načrtujemo, da bo vselitev v oba objekta možna v letu 2026,« je pred nekaj dnevi povedal Marko Trampuž iz podjetja K. Tivoli. Vlogo za gradbeno dovoljenje za Nico so že imeli, a so jo umaknili, saj so se zaradi soglasja lastnikov Mercatorja v zvezi s prodajno pogodbo postopki nekoliko zavlekli.

V enajstnadstropni stolpnici Pinja, ki se bo pridružila obstoječima, Cedri in Tisi, bo na voljo 72 stanovanj različnih velikosti. V Nici bo 70 stanovanj. »Povpraševanje ostaja veliko, saj lokacija obeh objektov nudi odlične dostope do vse potrebne infrastrukture,« je še pojasnil Trampuž. Čeprav gradnja še ni stekla, so imeli že decembra lani v nepremičninski agenciji Stoja, ki sprejema povpraševanja, na seznamu več kot 300 zainteresiranih kupcev.

Cene odvisne od etaže, postavitve in velikosti

Kot smo že pisali, bodo imela načrtovana stanovanja v Nici funkcionalne razporeditve in tlorise z nekaj zunanjimi površinami. Stanovanja v pritličju oziroma nad poslovnimi apartmaji bodo imela ozelenele atrije, v nadstropjih pa bo stanovanju pripadala loža oziroma balkon. V Pinji bo imelo vsako stanovanje, vključno z garsonjerami, teraso, dostopno iz notranjih prostorov. Stolpnica bo na strehi vhoda ponujala tudi dvignjen vrt za vse stanovalce. V obeh objektih bodo na voljo tudi poslovni prostori različnih velikosti, o čemer se bo mogoče dogovoriti še med gradnjo.

»Trenutne ocene kažejo, da bo cena kvadratnega metra stanovanja nekaj več kot 3000 evrov brez DDV, točna cena pa bo znana ob začetku prodaje in bo odvisna od postavitve posameznih stanovanj, velikosti in etaže,« je še pojasnil Trampuž. Nista pa to edini večji stanovanjski gradnji, ki se obetata v mestu. Po načrtih naj bi na Majskih poljanah, kjer je že Primorje poleg treh stolpnic načrtovalo tudi nekaj nižjih stanovanjskih objektov, nizkoprofitna stanovanja za najem gradil tudi SDH. Morda tudi stanovanjski sklad. Načeloma bi lahko tam zgradili tudi več kot 400 stanovanj, kako bo projekt izpeljan, pa je odvisno od dogovora med novogoriško občino in SDH.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste