Grozljivka v mestu ob Dravi

Zadavil jo je in v garsonieri še dva dni spal ob truplu

J.V.
23. 11. 2023, 06.10
Deli članek:

Zločin je bil v mestu ob Dravi še posebno odmeven zaradi obnašanja obtoženega po dejanju, saj je poleg mrtve Emilije prespal dve noči in se ves ta čas pretvarjal, kakor da sta se zgolj malo sporekla. Za uboj 27-letniku grozi od 5 do 15 let zapora.

Sašo Bizjak/Večer
Obtoženi uboja Lazar Terentić se je za zdaj zavil v molk.

Na mariborskem okrožnem sodišču se je ta teden pričelo sojenje 20-letnemu Lazarju Terentiću, ki je maja letos v garsonieri na Partizanski cesti vzel življenje sedem let starejši Emiliji M., s katero sta zadnje pol intimno prijateljevala. Incident se je zgodil v noči na 26. maj, obtoženi pa se je pred sodnico Ksenijo Hrastnik za zdaj zavil v molk.

Obramba igra na karto neprištevnosti

Po obtožnici jo je najprej brutalno pretepel in hudo poškodoval, potem pa zadavil. Zločin je bil v mestu ob Dravi še posebno odmeven zaradi obnašanja obtoženega po dejanju, saj je poleg mrtve ženske prespal dve noči in se ves ta čas pretvarjal, kakor da sta se zgolj malo sporekla, poroča Večer. Tožilka Mateja Majcen Terentiću očita uboj, za kar je zagrožena kazen od 5 do 15 let zapora, zagovornik obtoženca Simon Dolinšek pa je že na predobravnavnem naroku nakazal, da bo obramba na sojenju igrala na karto neprištevnosti. Za zdaj o obtoženem velja ocena psihiatra Mladena Vrabiča, da je bil v času dejanja povsem prišteven.

Dva dni pred obiskom psihiatra v Srbiji pobegnil v Slovenijo

Odvetnik Dolinšek pa je sodišču posredoval avdio posnetke, iz katerih naj bi bilo izhajalo, da ima obtoženi že nekaj časa psihične težave. Kaj se sliši na posnetku, javno ni bilo predstavljeno. Neuradno je obrambi posnetek posredoval oče obtoženega, ki je že lani jeseni opazil, da Terentić ni najboljšega zdravja in ga je zato naročil pri psihiatru, sinovo vedenje in pogovore z njim pa je snemal. Vse to se je odvijalo v Kraljevu v Srbiji, ko je bil Terentić pri očetu na obisku. Dogovorila sta se, da bo šel k psihiatru, a je sin obljubo prelomil in dva dni pred dogovorjenim terminom za pregled sedel na avtobus in pobegnil nazaj v Slovenijo.

Prve priče o za Emilijo usodni noči

Na prostor za priče sta ob pričetku sojenja stopila zakonca, ki sta po umoru spregovorila tudi za Večer. S tremi otroki živita v stanovanju na Partizanski cesti v Mariboru in v noči na 26. maj sta slišala, da je bilo v sosednjem stanovanju nekaj narobe. "Bil je 25. maj, okoli 23. ure sva slišala hrup. Ženska je kričala 'pusti me'. Vsaj štirikrat je to izgovorila, šla sem do vhodnih vrat in skozi kukalo videla moškega na hodniku, ki je nekaj tipkal na telefon. Mislila sem, da se je skregal z žensko, da je ona odšla," se je med drugim spominjala Božena J. Kaj je šlo narobe pri sosedih, sta zakonca izvedela šele naslednji dan okoli 14. ure, ko je v stavbo prišla policija.

Najprej po uboju je poklical lastno mater

Kriminalisti so ugotovili, da je Terentić najprej poklical svojo mater in ji povedal, da je Emilija prišla k njemu in da sta se sprla. Razlagal ji je, da ga je napadla, da sta se pričela prerivati, podatek, da je partnerica mrtva, pa je mami zatajil. Da poleg njega leži krvava in da je verjetno v komi, je Terentić priznal šele v soboto materi pokojne, ki jo je zaskrbelo za hčerko, ker se ji ni oglasila na telefon, zato je poklicala še obtoženega. Vendar reševalci ob prihodu v garsoniero nesrečni ženski niso mogli več pomagati.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste