Slovenija

Uspelo jim je, Promise je v Sloveniji

Polona Krušec
5. 6. 2015, 15.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Pot, dolga tisoče kilometrov in polna ovir, je premagana. Vsi trije so naposled skupaj, sreča je nepopisna. Promise, Sandra in Miran se zdaj veselijo družinskega življenja v Novi Gorici, kamor so prispeli včeraj v dopoldanskih urah.

osebni arhiv družine

Letališče Jožeta Pučnika je bilo včerajšnjega jutra v znamenju nepopisnih občutij. Iz Egipta sta priletela Miran in Promise in močno objela Sandro, ki ju je pričakala na Brniku. Ganljivi prizori so začetek novega poglavja. Za zakoncema, Afričanko in Novogoričanom, sta dve mučni leti več neuspelih poskusov, da bi dekle, Sandrino hčer, iz Afrike pripeljali v Slovenijo. Obrnila sta se na vse mogoče pristojne organe, vendar naletela na prelaganje odgovornosti. Nikoli sicer nista izgubila upanja, a vsak nov neuspeli poskus ju je razočaral in postavil korak nazaj. V bitko s papirji sta zagrizla sama. Po drugem neuspelem poskusu, ko je sicer kazalo, da jima bo uspelo, se je v rodno Afriko odpravila kar Sandra sama in ukrepala. Tam sta s hčerko končno uredili vse potrebno, da sta se prebili do Egipta, ki je predstavljal prvo stopnico za dosego cilja. Sandra se je nato, ko je Promise z Miranom ostala v Egiptu, odpravila nazaj v Slovenijo, da tu uredi vse potrebno za dekličin prihod.

Družina Vodopivec

Promise v družbi svoje sestrične

Iz Egipta končno domov

Kot nam zaupa Miran Vodopivec, Sandrin mož in Promisin očim, so ga na slovenski ambasadi v Kairu lepo sprejeli. Njihovo sodelovanje je bilo korektno in prijazno. Preden bi s Promise lahko odšla na letalo za Slovenijo, sta morala urediti še nekaj formalnosti, čakala sta tudi na vizum, kar je prvotni načrt, da stopita na slovenska tla že minulo nedeljo, pomaknilo nekoliko v prihodnost. Tako sta na letalo odšla šele v noči na včerajšnji četrtek in zgodaj zjutraj le prispela na Brnik. »Pripeljati v Evropo nekoga iz Afrike ni preprosto,« pove Miran. Vidno utrujen, saj že 24 ur ni zatisnil oči zaradi vsega, kar je še moral opraviti, ter od napetosti čakanja, pravi, da si bodo najprej malo oddahnili. Imeli so nekaj težav s pridobitvijo letalskih vozovnic in še nekaj drugih nevšečnosti, a so ob tem, ko jim je v tretje uspela združitev, pozabili na vse hudo, kar so morali premagati. Miran še doda, da če pogleda nazaj, res ni bilo enostavno, in bi morda kakšen korak, ki so ga naredili, danes storili drugače, a o tem zdaj ne bodo veliko razmišljali, saj so usmerjeni v izzive prihodnosti.

Izziv je nekoga iz Afrike pripeljati v ta del sveta. Nam je končno uspelo.

Če je prihod v Slovenijo za njimi, jih zdaj čakajo nove dogodivščine. Promise je iz Afrike prispela v čisto nov svet. Treba se bo navaditi na jezik, navade in stil življenja pri nas. Nova Gorica je sicer prijetno in prijazno mesto. Gotovo za dekle predstavlja kraj, v katerem bo imela več priložnosti, varnosti, predvsem pa tisto, kar je najpomembnejše – svojo družino. Tudi naš časopis ji želi dobrodošlico in vse dobro družini tudi v prihodnje!

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste