Slovenija

Otroci ostali brez kosila

Ž.K.
29. 5. 2015, 16.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ker so izvajalci gozdarskih del za varno opravljanje svoje dejavnosti zaprli cesto do vasi Dobovec, je bil vrtec prisiljen ukiniti dostavo kosil za otroke. Nezadovoljni vaščani menijo, da bi se zadeva lahko rešila tudi drugače.

Radio Kum

Starši otrok, ki obiskujejo enoto Metuljček vrtca Trbovlje v Dobovcu, so pred dnevi dobili obvestilo ravnateljice, da otroci od 1. junija dalje ne bodo imeli več kosila in da naj za ta obrok poskrbijo starši. Ogorčenje med starši je veliko. Razlog, da je ravnateljica sprejela tak ukrep, je zapora ceste, ki je v veljavi že od 11. maja. Takrat so namreč na cesti Trbovlje–Dobovec začeli gozdarska dela, ker je treba odstraniti podrta drevesa, ki so povzročala nevarnost po žledolomu.

Dobovec je malo višje ležeč predel proti Kumu, cesta do Dobovca je strma in precej ovinkasta. Zapora ceste pomeni, da lahko krajani Dobovca pridejo v »dolino« le po dveh obvozih, bodisi skozi Radeče bodisi skozi Šklendrovec. Tako bi 15 let stari kombi trboveljskega vrtca potreboval kar 45 minut v eno smer, da bi otrokom dostavil hrano.

Facebook

Del krajanov Dobovca popolni zapori ceste ostro nasprotuje. Zbrali so podpise in jih nesli na občino, ki je za zaporo izdala dovoljenje. A tam pravijo, da ne bodo prevzeli odgovornosti, če bi se komu kaj zgodilo, saj so dobili informacijo, da drugače kot ob popolni zapori del ni mogoče izvesti. Drugačnega mnenja je predsednik KS Dobovec Marjan Jamšek, ki pravi, da gre samo za denar in da bi ob drugačni organizaciji dela lahko vmes promet tudi spustili.

Sanacijo gozda sta naročila lastnika Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov in družina Jekill. Ko smo spraševali v skladu, ali ni mogoče del izvesti drugače kot ob popolni zapori, so nam odgovorili takole:

»Glede na značilnosti terena (naklon, težka dostopnost, nemožnost dela opravljati izključno znotraj gozda), sortimentacije (debela bukev, drevesni sokovi) in velike količine drevja za posek, vse v povezavi z lokacijo in značilnostmi lokalne ceste na Dobovec, sporočamo, da je nemogoče tako zahtevna gozdarska dela opravljati, če zapora ceste ni popolna. Lokalna cesta je zaradi vsega naštetega pravzaprav delovišče, zaradi česar bi bilo preveč tvegano in celo nemogoče mimo mehanizacije spuščati promet. V skladu se zavedamo nevšečnosti, ki jih imajo Dobovčani, vendar druge možnosti ni.«

Vrtec Trbovlje

Odgovor je podala tudi ravnateljica vrtca Gordana Vranešič, ki je razložila, da bi zaradi obvoza čas dostave hrane trajal kar 45 minut, zaradi česar živila ne bi več ustrezala standardom HACCP. Dobra novica, ki bo pomirila starše, je, da je na pomoč že priskočila občina Trbovlje, ki je ponudila svoje vozilo, ki bo tudi po 1. juniju omogočilo pravočasno dostavo hrane otrokom v vrtec v Dobovcu.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov