Slovenija

Novi okusi, ki bodo prepričali vaše goste

N.N.
25. 5. 2015, 08.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Se že pripravljate na piknik na prostem? Bi radi tudi vi vašim gostom postregli nekaj drugačnega, takšnega, s čimer jih boste prepričali? Potem jim postrezite meso in ga pred tem začinite z izbrano marinado.

Thinkstock

Ali ste vedeli?

Ste vedeli, da so največji mojstri žara Argentinci in prebivalci Balkana? Argentinci obožujejo govedino, ljudstva Balkanskega polotoka pa imajo na žaru zelo rada jedi iz jagnjetine in svinjine. Značilna jed za Argentino je parillada (meso z žara), pri kateri na žaru spečejo velike količine različnih vrst mesa.

Kaj lahko pripravite na žaru?

Na žaru pripravljamo sočne zrezke (svinjina v marinadi na žaru, svinjski kotleti, jagnječje zarebrnice), različne klobase (z zelenjavno prilogo), polpete in čevapčiče iz mletega mesa (pleskavica na žaru, čevapčiči), mesna, sadna in zelenjavna nabodala (sadna nabodala, grški ražnjiči na žaru), hrustljavo perutnino (piščančje palčke na žaru,marinirane piščančje perutničke) in dišeče ribe (postrv v marinadi, pečena na žaru).

Močna žareča vročina hitro zapre pore, sokovi in dišavne snovi se ne morejo izločati in meso je v zelo kratkem času pečeno. Jedi, ki jih pripravljamo na žaru, ni treba močno začiniti. Dovolj je že izbrana, dobra marinada.

stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Pripravite super kombinacijo jedi s pivom

Kombiniranje hrane in piva je postala prava umetnost. Zato ni čudno, da je pivo vse pogosteje tudi sestavni del številnih jedi. Če želite združiti prijetno s koristnim in na svojem dopustu okusiti najbolj znana svetovna piva, imejte v mislih sledeče destinacije: München, Praga, Bruselj, Dublin, London, Portland, Boston, San Francisco, Seattle, itd.

Zato naslednjič le eksperimentirajte in pripravite jed, ki jo začinite z marinado s pivom. Nasvet: katerokoli meso boste izbrali, ga začinite z malce olivnega olja in Vegetino marinado, ki bo vaši jedi dodala poln okus ob katerem bodo uživali tudi vaši gostje.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja