Slovenija

Povolilni zapleti v kranjski mestni občini

P. Š.
27. 11. 2014, 17.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kot smo že poročali, so se v Mestni občini Kranj na letošnjih lokalnih volitvah pojavile nepravilnosti. Tako se bodo morali ponekod ponovno odpraviti na volišča.

P. Š.

Takoj po volitvah so najprej na dan prišle domnevne nepravilnosti v Krajevni skupnosti Trstenik. Tam sta, kot smo poročali, volilni odbor in krajevna volilna komisija ugotovila različna rezultata volitev, ki prinašata tudi različni sestavi sveta krajevne skupnosti. Člani volilnega odbora so tako vložili pritožbo na občino, o sumu prirejanja volilnih rezultatov pa so obvestili tudi državno volilno komisijo, ministrstvo za notranje zadeve in Policijsko upravo Kranj. Kot so za Svet24 povedali na Mestni občini Kranj, zaplet v Krajevni skupnosti Trstenik še ni bil razrešen, o njem pa bo odločal svet krajevne skupnosti na naslednji seji.

P. Š.

Zapletlo pa se je tudi v nekaterih drugih krajevnih skupnostih. Na Hujah je bila namreč kot edina kandidatka na zadnjih volitvah izvoljena le ena članica sveta krajevne skupnosti, zato tam novega sveta sploh ni možno ustanoviti. Po zakonu o lokalnih volitvah je namreč svet krajevne skupnosti ustanovljen, ko so potrjeni mandati večine članov sveta, torej najmanj štirje od sedmih, in ti izvolijo predsednika sveta. Zato bodo morali na Hujah kmalu na ponovne volitve, da bodo dopolnili krajevni svet. Kako bodo to zagato rešili, na Mestni občini Kranj še ne vedo, za pojasnila so prosili tudi Službo za lokalno samoupravo, vendar odgovora še niso dobili. Neuradno naj bi do izvolitve dodatnih članov pooblaščena zastopnica Krajevne skupnosti Huje ostala kar dosedanja predsednica Sonja Mašić.

STA

Predsednica občinske volilne komisije Marjeta Dvornik je ob tem za Svet24 povedala, da bodo ponovne volitve morali v kratkem izvesti tudi v Krajevni skupnosti bratov Smuk ter KS Hrastje in Planina, saj tudi njihovi sveti še niso sestavljeni. »V prvih dveh krajevnih skupnostih so imeli na volitvah premalo kandidatov, v sedemčlanski svet Krajevne skupnosti Planina pa je bila izvoljena kandidatka, za katero se je šele naknadno ugotovilo, da nima stalnega prebivališča v tej krajevni skupnosti. Čeprav ti trije sveti niso v polnih zasedbah, je bilo v njih izvoljenih dovolj članov, da so se normalno ustanovili in začeli delovati s polnimi pooblastili,« poudarja Dvornikova. Kdaj bodo razpisane ponovne volitve v omenjenih štirih krajevnih skupnostih, še ni znano.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste