New Orleans

»Ribič« iz reke izvlekel lobanjo, priklenjeno na utež

R.T.
29. 5. 2024, 21.27
Posodobljeno: 29. 5. 2024, 21.27
Deli članek:

Ribarjenje z magnetom je morda manj priljubljeno od običajnega ribarjenja s trnkom in vabo, a izkušnja ribiča iz New Orleansa kaže, da je lahko precej bolj vznemirljivo.

Profimedia
Nekateri v prostem času radi ribarijo z magnetom.

Z magnetom se seveda ne ribari rib, temveč feromagnetne predmete. Ti ribiči so običajno na lovu za starinami, a se tu in tam ujame tudi kaj bolj pretresljivega in morbidnega. Kot danes poroča neworleanški časnik The Times-Picayune/The New Orleans Advocate, so lokalni policisti v najnovejšem policijskem poročilu poročali o dogodku z 18. maja. Takrat je eden teh ribičev v New Orleansu iz reke Bayou St. John s pomočjo vrvi in magneta v velikosti hokejskega ploščka izvlekel človeško lobanjo. Lobanja je bila ovito v krpo ali majico ter z žabico priklenjena na sedem kilogramov težko utež. Po navedbah policije je bilo tkivo že v celoti razkrojeno, tako so ostale samo kosti. Prav tako na lobanji ni bilo spodnje čeljusti in zgornje vrste zob. Moški je z istega mostu tisti dan iz vode izvlekel še pištolo in cev puške.

Ribič je takoj po najdbi obvestil policijo, ki se je zadeve lotila z vso resnostjo. V naslednjih dnevih so reko in obrežje prečesavali potapljači in policisti s psi, a preiskava doslej še ni postregla s kakšnimi oprijemljivimi rezultati. Lobanja je pristala v rokah mrliškega oglednika, ki zaenkrat še ni uspel potrditi identitete pokojnika ali pokojnice.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka