Oče priprt, mama v skrbeh

Pirančan 6-letnega sina navadil na kokain? V šoli zvit v klobčič, "poje vse nohte"

J.V.
20. 7. 2023, 21.50
Posodobljeno: 20. 7. 2023, 22.10
Deli članek:

Da z njim nekaj ni v redu, je posumila mama, ko je prišla po otroka po obisku pri očetu, in je tožil o hudem glavobolu in bolečinah v trebuhu. "Dejansko me je pogledal z zelo čudnimi očmi, niso mi bile všeč. Bil je zelo napadalen, zelo agresiven."

PU Maribor
Fotografija je simbolična.

Šestletni deček iz slovenske Istre je bil po vrnitvi ob koncu tedna pri očetu pozitiven na testu za prepovedane droge. Na piranskem centru za socialno delo, kjer je mati več let opozarjala, da oče ni primeren skrbnik, opravljajo inšpekcijski nadzor, je poročala TV Slovenija.

Da z njim nekaj ni v redu, je posumila mama, ko je prišla po otroka po obisku pri očetu, in je tožil o hudem glavobolu in bolečinah v trebuhu. "Dejansko me je pogledal z zelo čudnimi očmi, niso mi bile všeč. Bil je zelo napadalen, zelo agresiven," je dejala mama za nacionalko.

V lekarni je kupila hitro test na prepovedane substance, ki je pokazal prisotnost kokaina. Test so potem ponovili še na urgenci zdravstvenega doma in še enkrat v izolski bolnišnici, oba sta bila pozitivna. Otroku so ob tem odkrili tudi šum na srcu. Kako bi lahko droga prišla v malčkov organizem, mama ne želi ugibati, otrok ji ne zna povedati ničesar. Niti policiji.

Oče, 40-letni Pirančan, je v priporu. Ovaden je za omogočanje uživanja prepovedanih drog in zanemarjanje mladoletne osebe ter surovo ravnanje. Če bo sodišče odločilo, da je kriv, mu za posedovanje droge grozi od enega do 12 let, za zanemarjanje otoka pa do tri leta zapora.

Mati dečka je več let opozarjala piranski center za socialno delo, da je oče odvisnik. "Tudi učiteljica me je poklicala, da je, ko se deček vrne od očeta, zanemarjen, v enem klobčiču, da poje vse nohte," je povedala mama. Ravnateljica dečkove šole Tanja Vincelj je poudarila, da je šola s stiskami konec maja seznanila CSD Piran, a odziva ni dobila.

Na piranskem CSD na konkretna vprašanja TV Slovenija , kaj so od leta 2018 naredili za zaščito otroka, odgovarjajo z generičnimi floskulami, da sta se starša dogovorila za stike, pa da o družini niso imeli informacij, da pa je predvsem tisti starš, ki ne ogroža otroka, dolžan nadzirati drugega starša in zaščititi pravice otroka. Šele ko odpovesta oba, se vključi CSD.

Dva meseca se torej piranskemu CSD-ju ne zdi vredno odzvati na resna opozorila. So pa stopili v stik s šolo takoj za tem, ko so prejeli vprašanja TV Slovenija. Oceno ogroženosti otroka in morebitni načrt pomoči bodo sestavljali zdaj, ko je otrok že izkusil kokain. S socialne inšpekcije so nam sporočili, da je bil na centru sprožen nadzor, več bodo sporočili, ko bo končan.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste