Po Ljubljani s fičkom bežal pred policijo

Klemen si bo po prihodu iz zapora uredil življenje

Juš Valentinič
19. 6. 2023, 19.43
Deli članek:

Dvaintridesetletni Klemen Rajnar bo zaradi nasilništva, nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi moral za tri leta v zapor. Obsodba je te dni postala pravnomočna. Stari znanec policije in sodišč je senatu ljubljanskih višjih sodnikov zagotovil, da si bo, ko bo prišel na prostost, uredil življenje in se zaposlil.

Facebook
Klemen Rajnar je pri 21 letih pijan in zadet v Šiški streljal v avtomobil prijatelja.

Policisti so 25. maja 2020 Rajnarja iskali zaradi domnevnih groženj in nasilništva, in ko so ga izsledili, se je s fičkom podal v beg po ljubljanskih ulicah. V obtožnici lahko preberemo, da je vozil tudi po nasprotnem voznem pasu, v rdečo luč, da je divjal, se rinil mimo kolone, na enem od avtomobilov je odbil bočno ogledalo, naposled pa se je zaletel v službeno vozilo policije. Prijetju se je nato aktivno upiral, da sta ga policist B. A. in policistka M. M. komaj izvlekla iz avtomobila. Vendar se jima je znova uprl in ju tudi poškodoval. Rajnarja so policisti obvladali šele, ko sta na kraj prispeli dodatni patrulji. Iskali so ga sicer zaradi incidenta, ki naj bi se zgodil tri dni prej, ko so fantje popivali v neki garaži.

Zbil ga je s skuterja in pretepel s pištolo

Eden od oškodovancev je v sodni preiskavi povedal, da ga je Rajnar zbil s skuterja, ga vsaj dvakrat s pištolo udaril po glavi in mu povzročil manjši pretres možganov. Od njega je zahteval, naj gre na kolena in moleduje za življenje, ter enkrat ustrelil mimo njega. Vendar na sodišču nato ni bil popolnoma prepričan, ali je bil to res Rajnar. Izgovarjal se je, da so veliko spili, da je bil v šoku, omenjal je tudi visoko dioptrijo s cilindri. Drugi oškodovanec, ki naj bi mu Rajnar grozil, da ga bo ubil in da naj gre v »gepek« avta, pa je zdaj umaknil predlog za pregon kaznivega dejanja grožnje. Kot je bilo sicer slišati, naj bi fantje Rajnarja izzivali glede nekaterih njegovih preteklih kriminalnih podvigov, natančneje domnevnega posilstva.

Pri 32 letih popisan kazenski list

Rajnar je bil pri 21 letih obsojen na leto in 11 mesecev zapora, ker je pijan in pod vplivom mamil, v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, streljal na avtomobil prijatelja v Šiški. Izstreljeni naboji na srečo niso nikogar ranili – eden je zadel avto oškodovancev, drugi pa je končal v hladilniku bližnje stanovanjske hiše. Septembra 2018 pa je bil na prvi stopnji obsojen tudi zaradi posilstva 19-letnega dekleta, a so sodbo višji sodniki marca 2019 razveljavili. Kdaj se bo začelo novo sojenje, še ni znano. Po navedbah tožilstva jo je v stanovanju najprej začel otipavati, nato pa ji je storil silo. Držal naj bi jo za vrat, medtem ko ga je ona odrivala in jasno povedala, da noče biti intimna.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov