Črna kronika

Pred očmi se mu prikazuje umorjeni Matic

Gregor Gruber
8. 11. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Devetnajstletni Elvir Đogić je obtožen, da je 3. maja zvečer v lokalu Šipca v Dragomeru z dvajsetcentimetrskim kuhinjskim nožem do smrti zabodel 27-letnega Matica Brajiča z Loga pri Brezovici.

Arsen Perić / KMA

Tožilstvo meni, da zaradi maščevanja, ker ga je pokojni prej pretepel, Elvir pa trdi, da je nameraval Matica le prestrašiti, zabodel naj bi ga v samoobrambi. 

»Sprašujem se, kaj se je zgodilo. Odkar mi je policist povedal, da je Matic umrl, se mi ves čas pred očmi prikazuje njegova slika,« je dejal Elvir in dodal, da želi, da pride na dan resnica, ki naj ne bi bila takšna, kot jo je prikazalo tožilstvo.

Tožilec Primož Suknaić mu očita, da je Matica večkrat zabodel z 20 centimetrov dolgim kuhinjskim nožem. Zadal naj bi mu dve veliki vbodni rani v prsni koš. Brezbrižno in zaradi maščevanja, za kar mu grozi od 15 do 30 let zapora. Sodni izvedenec psihiater je sicer ocenil, da je bil Elvir zaradi vinjenosti bistveno zmanjšano prišteven.

Tisti sobotni večer so namreč mladeniči popivali. Alkohol je najprej vznemiril njihove jezike, vnel se je prepir, menda zaradi dekleta, in kmalu so zapele pesti. Kot je povedala ena od prič, je Matic pošteno premikastil Elvirja, ki so ga nato odpeljali domov. Obtoženega je čez pol ure do lokala pripeljal njegov dve leti starejši brat Elvis. Elvir je imel s sabo nož, s katerim je zabodel Matica, njegovi pomagači, »tisti črni«, kot se je izrazila priča, pa so se medtem spravili na druge goste lokala. Matic je zaradi hudih poškodb umrl naslednji dan v bolnišnici.

Elvir je že med preiskavo povedal, da je hotel Matica le prestrašiti, pol leta po dogajanju pa se spomni vse manj. »Veliko sem spil. Pili smo pivo, džin in viljamovko. Zadnje, kar se spomnim, je, ko me je prvič udaril Matic,« pravi Elvir, ki trdi, da v preteklosti nikoli ni bil v sporu z Maticem, prav nasprotno, dobro sta se razumela. Med preiskavo je sicer povedal, da ga je po drugem prihodu v lokal Matic hitro obvladal. »Ležal sem na tleh. Nisem imel druge možnosti, kot da ga zabodem, nato je njegov prijem popustil,« je razložil preiskovalni sodnici.

V godlji je tudi njegov brat Elvis, ki je prav tako v priporu. Tožilstvo mu očita, da je bratu pomagal pri umoru. Elvisa je peljal od doma do lokala, tam pa naj bi se stepel z drugimi gosti in nato brata odpeljal, da bi se izognila policiji.

»Niti v sanjah nisem pomislil, da je kaj takega mogoče,« pravi Elvis. Kritičnega dne je bil doma, in če bi brat prišel deset minut pozneje, bi bil že pri dekletu. »Jokal je, se tresel, bil je povsem krvav,« se spominja bratovega prihoda domov Elvis in dodaja, da ga je peljal nazaj zato, da bi zadevo rešili s pogovorom.

Trdi, da sploh ni vstopil v lokal in da pozneje z bratom nista želela pobegniti pred policijo, le zbegan je bil in vozil praktično na slepo.

Včeraj sta na prostor za priče stopila tudi oče in mati pokojnega Matica. Oba sta povedala, da je bil Matic dober fant, opravljal je mizarska dela in prispeval svoj delež k družinskemu proračunu. »Ne morem verjeti, kaj je bilo, da se je Matic stepel in si zaslužil takšno kazen,« je dejala njegova mama Martina. Obtožena Elvir in Elvis sta se še enkrat opravičila in izrazila globoko obžalovanje, toda njenega Matica ne bo nič več vrnilo med žive.

Sojenje se bo z zaslišanji prič nadaljevalo že naslednji petek.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste