Petindvajsetletni Anže Oblak se je rodil v Makedoniji, česar do svojega štirinajstega leta celo sam ni vedel. Toda na robu najbolj razburkanih let je po spletu čudnih okoliščin ugotovil, da je posvojen. Po njegovih besedah se je neka soseda zagovorila in Pandorina skrinjica se je odprla.
Bolečina, ki je nastala ob trpkem spoznanju, ga še danes preganja, zato o svoji družini ne želi govoriti, pa tudi svojih bioloških staršev ne namerava spoznati. Težko bi se bilo spoprijeti z večnim vprašanjem, zakaj mama zapusti svojega otroka, in da bi se izognil še večji bolečini, je vse skupaj raje potisnil nekam daleč v podzavest. Vse to še vedno ni povsem razčiščeno in pušča grenak priokus, a morda bo čas prinesel svoje.
Veliko bolj zagnano kot s svojo preteklostjo pa se ukvarja s prihodnostjo, natančneje s kuhanjem, ki mu poleg dekleta Urške vrača največ ljubezni. Rdečelaska je v njegovo življenje vstopila pred kratkim, vendar je njun odnos hitro zrasel v pristno zvezo. Še preden pa se je zatreskal v skrivnostno mladenko, ga je omrežila kulinarika. Kuhanje ga je odvrnilo od življenjskih zapletov, zaradi katerih se je menda odločil zapustiti Slovenijo in se za nekaj časa odpravil s trebuhom za kruhom. Srce sta mu ogreli Anglija in Avstralija, dve povsem različni deželi, v katerih se je izoblikoval v spretnega kuharja. Svetovljanski način mu je blizu, rad spoznava različne kulture, in če bo sreča mila, bo nekoč za vse večne čase zapustil deželo, o kateri žal ne more reči, da je njegova rojstna, čeprav je tukaj preživel večji del življenja.
Zapustil bo Slovenijo
Prijatelji in Urška vedo za njegove najgloblje želje, ki so tesno povezane s kuhinjo in tujino. Preden si ustvari družino, si želi zagotoviti primerne razmere, da bo lahko njegov otrok užival v tistem, kar je sam globoko v sebi vseskozi pogrešal. Morda bo košček svojih sanj izpolnil že z morebitno zmago v Gostilni in si z zajetnim kupčkom denarja ustvaril razmere za odhod v njemu ljubo deželo tam spodaj. Vendar noče ničesar prehitevati; dovolj je bilo padcev, zdaj so na vrsti vzponi. Energijo za vsakodnevne naloge črpa iz narave. Spoznal je nepopisno lepe občutke ob jahanju konj in na lastnem telesu ugotovil, da šport blagodejno učinkuje nanj, nič pa nima proti poležavanju ob kakšnem dobrem dokumentarcu. Seveda je toliko lepše, če se lahko stiska s svojo drago, ki ga bodri in navija, da pride do konca. Po začetnih zapletih in izbruhih negativne energije je njegova priljubljenost iz oddaje v oddajo večja. Pomnožilo se je tudi število ženskih oboževalk, ki prav zaradi njega ob ponedeljkih stojijo v vrsti pred studiem v Krajnčevi ulici, da bi ga videle v živo.
Bo res delil nagrado?
Zadnjih pet tekmovalcev je stkalo prav poseben načrt, ki je razburkal javnost. Kuharji so sklenili, da si bodo ne glede na končnega zmagovalca vsoto 100.000 evrov razdelili. Takšna odločitev naj bi zgladila napetost, saj so prepričani, da je prav zaradi visoke denarne nagrade ozračje toliko bolj naelektreno. Vendar ostaja vprašanje, ali se bo zmagovalec zares odrekel mamljivemu znesku, ki bi mu lahko korenito spremenil življenje. V preteklosti smo iz ust različnih udeležencev resničnostnih oddaj že večkrat slišali predlog o delitvi dobička, vendar se to na koncu nikoli ni zgodilo. Denar pokvari človek, pravijo. Ali bo tudi naše kuharje, bomo spoznali že decembra.