Domače

S prehrano do boljšega počutja

Te.P.
21. 9. 2024, 06.42
Deli članek:

Simpatična glasbenica, ki rada popestri nastope s harmoniko, posveča veliko skrbi svojemu jedilniku.

Osebni arhiv
Tjaša Božič obožuje vso hrano, tudi tisto, ki je za druge na najnižjem seznamu. Kadar gre jest ven, pa prisega na napolitansko pico.

Tjaša Božič ni spretna le s harmoniko, temveč tudi v kuhinji, s prehrano pa je poskrbela tudi za svoje zdravje. »Vrsto let sem imela težave z nizkim pritiskom. Ves čas sem bila zaspana in brez energije. Leta 2020 mi je bilo tega dovolj. Od nekdaj sem imela rada gibanje, takrat pa sem sklenila, da se bom vsak dan vsaj pol ure razmigavala in si dvignila pritisk. Že od tega sem se veliko boljše počutila, potem pa sem si rekla, da ima pri tem gotovo veliko vlogo tudi prehrana, tako da sem se lotila pripravljati bolj polnovredno, raznoliko hrano ter peči malo bolj zdrave sladice,« razkriva. Na njenem jedilniku se največkrat znajdejo losos, ribe, rižota z morskimi sadeži, najrazličnejše testenine in krompir v vseh mogočih oblikah. Zadnje čase običajno kuha le zase in za svoje bližnje, kadar ima čas, pa zelo rada povabi tudi prijatelje. Pri postrežbi hrane ji je zelo pomemben tudi videz, ob jedeh pa obvezno postreže kozarec dobrega vina.

Zanimivosti

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov

plesalca
Plesna prvaka

Plesalca Maša Kastelic in Akim Pekunov: Delo na sebi je neskončna pot

taklamakan-desert
Veliki zeleni zid

Kitajci končali gigantski projekt, ki so ga začeli leta 1978