Zgodbe

Janina preobrazba: Pri štiridesetih si je kupila rdečo šminko

Andreja Comino
23. 9. 2023, 07.00
Deli članek:

»Od nekdaj sem rada urejena, obenem pa nadvse radovedna. In če to združim, je logično, da sem se prijavila na preobrazbo. Lepšanja sem se zelo veselila, saj imam zadnje desetletje in pol enak slog. Želela sem videti, kako me vidijo drugi. V zadnjem času sem izgubila tudi kar nekaj kilogramov, zato sem preobrazbo še toliko bolj potrebovala,« je povedala 41-letna Vrhničanka Monika Kozjek.

Mateja Jordovič Potočnik
Monika Kozjek

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Literam terapevtki Nataša in Špela Učakar za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

 Monika je odraščala na manjši kmetiji. »Življenje na vasi sem oboževala, saj sem uživala v naravi in med živalmi, kar se vse do danes ni spremenilo. Sem pa občasno pogrešala vse tisto, kar mi je bilo precej tuje – oblačila, ki bi bila vsaj malce drugačna kot navadne trenirke, ki sem jih dobivala, ker so bile predvsem praktične. Sem in tja sem se razveselila oblekice, še danes se spomnim bele, ki je imela vzorec barvnih sončnih očal. Kako zelo moderna se mi je takrat zdela in kako s ponosom sem jo vedno nosila,« je pripovedovala Monika in dodala, da je imela njena mama čut za modo, čeprav ni imela vedno možnosti, da taka oblačila, kot si jih je želela, tudi kupi, saj so ves čas nekaj delali, zidali in je bilo veliko podrejeno temu.

Mateja Jordovič Potočnik
Monika Kozjek prej

Z vstopom v srednjo šolo v Ljubljani se ji je odprlo mnogo različnih možnosti. Njena prva »izbrana moda« je bila rock-grungeevska kultura, z njo se je razživela, njena mami pa je precej trpela (sploh ko so prišli bulerji). »V tem obdobju se nikoli nisem oblekla v krilo ali obleko. Črna barva, temen jeans in srajce – zdelo se mi je, da se lahko tako bolje izrazim in da povzamejo mojo energijo, ki ni bila prav lahka (zaradi očetove bolezni in mnogo prerane smrti). S prvimi delovnimi izkušnjami se je tudi moja naklonjenost temu slogu oblačenja malce razkadila. Dovolila sem si več barv in občasno oblekla kaj bolj ženstvenega. Malce več sem se začela ukvarjati s športom in tako prišla do udobno elegantnega sloga,« je nadaljevala Monika, ki je pred kratkim izgubila še  mamo. Po njeni smrti se je začelo vse spreminjati in življenje je postalo težko, saj se z bratom srečujeta s kupom izzivov in preizkušenj, zaradi katerih človek pogosto pozabi nase ali pa čaka tisti čas, ki ga bo lahko namenil le sebi.

»Če sem se kaj naučila v življenju, je to, da kadar ti nekaj vzame, te tudi nagradi z nečim boljšim. Morda je to le novo spoznanje ali izkušnja. Te nas zares bogatijo. Po naravi sem zelo aktivna, rada se ukvarjam s športom in planinarim. Obožujem naravo. Ker imam delno svoj posel, ki ga obožujem, delno pa delam še v drugem podjetju, moram dobro načrtovati svoj čas, da mi uspe vse postoriti. Vendar kjer je volja, tam je tudi pot in nekako krmarim med vsem, kar mi prinaša življenje,« je bila zadovoljna, da se je spravila iz cone udobja ter si dovolila tudi malo crkljanja in lepšanja.

Mateja Jordovič Potočnik
Monika Kozjek potem

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

Monika je po poklicu tudi medicinska sestra, zato že od malega srčno rada pomaga drugim. Zase pa ji velikokrat zmanjka časa, tudi za obisk frizerja. Navdušena se je prepustila frizerkama Nataši in Špeli. Temeljito sta jo spremenili: lase sta ji pobarvali v novem odtenku, saj si je želela velike spremembe, za katero ji tudi ni manjkalo poguma. Naredili sta ji še nego Literam, s katero bodo njeni lasje še bolj zdravi in sijoči.

Mojstrici ličenja Manci pa je Monika povedala, da uporablja le malo pudra in maskaro. Nedavno pa jo je zajel val poguma in si je prvič v življenju kupila rdečo šminko: »Z njo se res dobro počutim. Očitno je prišlo obdobje v življenju, ko se počutim dovolj zrelo za rdečo. Prej sem kupovala samo bleščilo.«  Manca ji je naredila izrazitejši make up, ki Moniki zelo pristoji Rožnati odtenki na vekah, ustih in licih so se lepo ujeli s črno maskaro ter tušem.

Preobrazba je bila objavljena v reviji Jana, št. 38, 19. september, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste