Zgodbe

Radio 1 skupaj s poslušalci spet presegel milijon

K.M.
23. 12. 2022, 13.06
Posodobljeno: 23. 12. 2022, 13.09
Deli članek:

Nekaj minut po deveti uri zjutraj se je zaključil že osmi dobrodelni maraton radia 1, kjer so, oziroma smo, zbrali 1.154.873,60 evrov.

Darja Štravs Tisu
Radio 1, dobrodelni maraton

Srčni voditelji Denis Avdić, Jana Morelj in Miha Deželak so na Mestnem trgu v Ljubljani pred očmi številnih podpornikov spisali še eno božično pravljico, na katero so lahko upravičeno ponosni. 

Studio je tik pred razglasitvijo obiskala tudi Ana Lesar iz dm-a in povedala, kakšen znesek so letos zbrali oni. Znesek se je seveda prištel končni številki. V prodajalnah dm so kupci letos namreč zbrali 40.198 €. Končni znesek pa je razkrila urednica vsebin na Radiu 1 Nina, ki je v joku na tablo napisala rekordni znesek 1.154.873,60 €

Darja Štravs Tisu
Radio 1, dobrodelni maraton

Preberite tudi: Veliki Janin intervju z Denisom Avdićem. >>KLIKNITE TUKAJ<<

»Bravo rekord, kapo dol, kralji ste! Zaploskajte si. Številnim posameznikom ste omogočili, da zdaj jokajo doma od sreče. Zelo smo ponosni na vas in to delate iz leta v leto! To ni tekma ampak imamo občutek, da ko se nekaj odločite, lahko objamete zemljo. Revščina je neke vrste kazen za zločin, ki ga nikoli nisi naredili. Veste, koliko srečnih obrazov je sedaj videti, koliko polepšanih praznikov bomo imeli. Čustvene rane zagotovo ostanejo, ampak je veliko lažje na njih delati, če ne rabiš skrbeti še za materialne stvari,« so voditelji dejali v en glas, medtem, ko so jim po licih spolzele solze. Pa ne samo njim, ampak celotni ekipi, pa tudi poslušalcem in gledalcem, ki so razglasitev letošnjega zneska spremljali od doma ali pa izpred studia. 

Darja Štravs Tisu
Radio 1, dobrodelni maraton

Darja Štravs Tisu
Radio 1, dobrodelni maraton

Številni podporniki

Že osmi tradicionalni dogodek je bil kot vsako leto vrtiljak čustev, saj so voditelji ves čas žonglirali med smehom, ko so jih obiskali številni znani Slovenci in med solzami, ko so poslušali resnično tragične in žalostne zgodbe družin v stiski. Za solze smeha so med drugim poskrbeli Nika Zorjan, Sašo Stare, Tilen Artač, Nina Pušlar, Sanja Modrič, Ranko Babić, Rebeka Dremelj, Tomaž Kavčič, Cene Prevc, Game over, Sebastian, Uroš Slak, Alya, Žan Papič, Gašper Bergant, Luka Basi, BQL, Polkaholiki in številni drugi. 

Vsi skupaj pa so bili več kot navdušeni tudi z odprtimi srci Slovencev, ki vedno znova presenetijo s svojo pripravljenostjo za pomoč. 5 minut pred koncem letošnjega maratona pa je ekipo močno presenetil tudi Damjan iz Dragomlja pri Domžalah, zaradi česar je ekipa tudi na kratko prekinila program. Damjan je namreč daroval 20 tisoč evrov. »Živel sem v težkih razmerah, bol sem v rejništvu in sem se odločil, da pomagam otrokom, ki res rabijo pomoč,« je ob tem povedal v eter.

Darja Štravs Tisu
Ekipo je obiskala tudi voditeljica Sanja Modrić

Darja Štravs Tisu
Anja Ramšak in Robert Roškar

Darja Štravs Tisu
Tomaž Kavčič jim je tudi letos podaril dobrodelni paneton

Nabito poln Kongresni trg

Dogajanje se je včeraj ob 19. uri preselilo na Kongresni trg, ki je pokal po šivih.Odvil se je največji dobrodelni žur – veliki koncert Radia 1. Več tisoč glava množica je komaj dočakala prihod glasbenikov, ki so s svojo energijo in uspešnicami poskrbeli, da nikogar ni zeblo. Za vročico na odru so poskrbeli Miran Rudan in Indesign, Vatra, Flirrt in California. Množica je navdušeno pela in plesala z njimi. Skupaj so ustvarili tudi največji božični zborček in zapeli zimzeleno uspešnico Na božično noč.

DarjaStravsTisu
radio1

Na koncu pa je sledilo še prav posebno presenečenje. Na oder je prišel legendarni glasbenik Alfi Nipič in skupaj z obiskovalci zapeli Silvestrski poljub. Alfi pa je pokazal, da je še vedno živahen in zapel uspešnico Ostal bom muzikant. Koncert je povezoval Denis Avdić, na odru pa so se mu pridružili še ostali voditelji.

Vsi skupaj pa so izjemno ponosni, da smo ob podpori celotne Slovenije uspeli spisati še eno pravljico z novim rekordom in polepšati praznike številnim družinam v stiski.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste