Zgodbe

Čudežni teenlifting že 30 let vrača mladost

Lara Jelen
26. 3. 2019, 07.10
Deli članek:

Na teenlifting prisegajo igralke Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak in Zvezdana Mlakar, pa tudi pevka Josipa Lisac. In vse so videti res odlično! To naravno metodo pomlajevanja, ki jo je pred tridesetimi leti razvila hrvaška zdravnica dr. Sanja Malbaša Gošović, dobro poznajo tudi drugje v Evropi, v Ameriki in celo v Južni Afriki. Ta čudež pomlajevanja, o katerem smo sicer že poročali, smo tokrat preizkusili sami.

Revija Zarja
Teenlifting

Kako se šalijo kirurgi. Za mladosten videz smo ženske pripravljene storiti marsikaj, nekatere celo tisto, kar še zdaleč ne bi bilo potrebno. Ravno o tem sva začeli kramljati s sogovornico, dr. Sanjo Malbašo Gošović, zdravnico splošne prakse, spec. akupunkturologinjo in kozmetologinjo, ki smo jo ob prihajajoči pomladi ujeli v Žalcu. Tam se je udeležila otvoritve novega Teenlifting centra. »Živimo v res smešnih časih. Obsedeni smo s tem, kaj jemo, ogromno časa namenimo iskanju in nakupovanju čim bolj naravne in ekološko pridelane hrane, za telo skrbimo z gibanjem in bolj kot kadarkoli pazimo na zdravje. Potem pa se ženska ob vsej tej filozofiji, ki ji pridno sledi, odloči, da si bo v glavo ustrelila injekcijo botoksa in sorodnih umetnih pomlajevalcev.« Ko izreče ta stavek, se ustavi, njen izraz na obrazu – privzdignjene obrvi in začuden pogled – pa povedo več kot kakršenkoli komentar. Vendar svojo izrazno mimiko še vseeno pospremi z besedami: »Veste, kako kirurgi pravijo filerjem, s katerimi pri lepotnih posegih zapolnijo gube na obrazu? Filler – killer (filer – ubijalec, op. a.). To pravijo kirurgi, ne jaz, ki več kot očitno ne podpiram takšnih agresivnih lepotnih posegov.«

Sanja Malbaša Gošović je rada urejena, a cene za svojo lepoto nikoli ne bi plačala s tovrstnimi metodami. »Ko človeku povem, da sem srečna, želim, da to lahko tudi razbere z mojega obraza. Ne pa da je moj obraz nesposoben pospremiti moja čustva,« pojasni. Vse to je razlog, zakaj je razvila teenlifting, ki v nasprotju z agresivnimi metodami pomlajevanja ne zamrzne mišic, ki se nato sploh ne morejo več premikati, temveč jih ponovno aktivira, da so sposobne dvigniti kožo nazaj na svoje mesto.

Najprej za zdravljenje. Zdravnica je metodo, ki temelji na elektrostimulaciji mišic obraza in vratu, razvila že leta 1990, ko je na podoben način zdravila ljudi z migrenami, pogostimi glavoboli, sinusitisom, nevralgijo, Bellovo parezo, cerebralno paralizo in nekaterimi drugimi zdravstvenimi težavami. Ko je opazila, da so ženske, ki se zdravijo z njo, videti mladostneje od drugih, ki so tedaj k njej hodile na kozmetično nego, se je odločila svetu predstaviti in kot zaščitno znamko registrirati teenlifting. Ta metoda, ki hkrati omogoča stimulacijo akupunkturnih točk, trening in rehabilitacijo – drenažo ter poveča cirkulacijo in krepi mišice obraza, je tako rekoč čez noč postala uspešnica. Prav posebno priznanje pa je dobila, ko jo je elitni ameriški časopis As if pred leti uvrstil med šest najboljših naravnih neinvazivnih kozmetičnih metod. »Novinarji tega časopisa so takrat prečesali svet in preizkusili vse možne naravne metode pomlajevanja. V Zagreb so prišli prav zato, da preizkusijo teenlifting, in prepričal jih je do te mere, da so metodo in z njo mene kot izumiteljico uvrstili med najboljše skupaj s petimi moškimi izumitelji. Edina zdravnica sem bila med njimi. To je priznanje, ki ga ne moreš kupiti,« je z vidnim ponosom pripovedovala dr. Malbaša Gošović. »Teenlifting sicer ni edina metoda za elektrostimulacijo mišic, a je edinstvena zaradi uporabe posebno oblikovane elektrode za sočasno stimulacijo vseh mišic. Prav s tem dosežemo maksimalen rezultat na vseh mišicah. Če namreč želimo dvignjene ličnice, je za to treba trenirati vse obrazne mišice, ne samo ene,« je bila jasna.

Skrivnost je v mišicah. Pomembno je, da je ženskam med elektrostimulacijo prijetno, zato jo prilagajajo vsaki posebej in do meje, ko se še dobro počuti. Nekatere vmes celo zaspijo. Ne glede na to pa se medtem aktivirajo vse obrazne mišice, ki že od dvajsetega leta dalje upadajo. Ko niso več dovolj močne, da bi držale vse, kar je nanje pritrjeno, začne izgubljati prožnost tudi koža. Okoli štiridesetega leta začnejo velike krožne mišice okoli oči in ust prehajati v votline. Na teh mestih takrat ženske opazijo, da jim je kožo potegnilo nekako navznoter oziroma so se jim pojavile gubice, koža okoli oči se začne povešati, pojavi se podbradek ... Delujoče obrazne mišice so prvi pogoj, da se to ne zgodi.

Več v reviji Zarja št. 13, 26. 3. 2019.

NAGRADNA IGRA

Podarjamo 5 x dvojni tretma teenliftinga v Žalcu!

Bi želeli teenlifting preizkusiti tudi sami? Potem nam najpozneje do 2. aprila 2019 pošljite svoje podatke (ime, priimek, naslov in telefonska številka) na naslov: Revija Zarja, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali elektronsko na zarja@media24.si,  s pripisom: ZA NAGRADNO IGRO TEENLIFTING.

V sredo, 3. aprila, bomo izžrebali pet srečnih nagrajenk, ki bodo prejele dvojni tretma teenliftinga v Žalcu in nam nato za članek poročale o svoji izkušnji. Nagrajenke bomo o nagradi obvestili po telefonu, njihovo ime pa bo objavljeno tudi v reviji Zarja, ki izide v torek, 9. aprila 2019.

Estrada

kataya
Ponosna na svojega moškega

Kataya razočarano ugotavlja, da še vedno živimo v moškem svetu

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

Zanimivosti

460956610_940626324765117_1428177546756988567_n
Državno tekmovanje

Najtežja buča je imela 615 kilogramov, izmerili tudi najdaljšo doslej

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno