Zgodbe

Ah, kakšna lepa usoda

Vito Tofaj
17. 10. 2018, 07.20
Deli članek:

Luči v ljubljanski Festivalni dvorani so se znova prižgale, a tokrat so, kot vedno, ko je tam izbor za femme fatale v »režiji« revije Avenija (Media24), svetile drugače. To je zaznal vsak, ki mu je bilo dano začutiti utrip dogodka. Dame, ki so bile letos v najožjem izboru za femme fatale, svetlobo dobesedno izžarevajo. Odločno, a čutno in inteligentno, vendar nikakor prevzetno; srčno, a ne brezglavo ustvarjajo svojo usodo. Ki je ujeta v njihovo čarobnost ... Ah, kakšna lepa usoda! In kaj so ujeli snopi, ki so »tipali« po dvorani?

Vito Tofaj
Lara Komar, femme fatale 2018

Osem kandidatk, osem osupljivih kreacij. Indira Ekić v kreaciji Maje Ferme. Nina Kurnik v kreaciji Sanije Reja Aske. Nataša Gorenc v kreaciji Mojce Celin. Natalija Gros v kreaciji Maje Štamol Droljc. Lea Sirk v kreaciji Davida Hojnika. Gorka Berden v kreaciji Jerneje Podbevšek Zhembrovskyy. Ajda Sitar v kreaciji Mira Mišljena. In Lara Komar v kreaciji Urše Drofenik! Božansko! Izbor Femme fatale ni le predstavitev usodnih dam, je prikaz stvaritev najboljših slovenskih modnih oblikovalk in oblikovalcev. Ti so s pravzaprav najlepšimi in najboljšimi »manekenkami« pokazali, da je slovenska moda –svetovna.

Oder je pripravljen, naj se slavje začne! V slavljenje karizmatične ženskosti – kar JE usodna ženska – sta povabljence popeljala violinistka Manca Pirc in pianist Žiga Jan Krese. Čutno. Svetovne in slovenske zimzelene skladbe so dobile svež pridih. In ko je na oder stopil voditelj Sebastjan Kepic –  Bastjan, so gostje vedeli, da bo šlo zares. No, malo zares, veliko za hec: kandidatke so v sicer kratkem pogovoru, v katerem ni manjkalo pohval in predvsem duhovitosti, z voditeljem dokazale, da se med najusodnejših osem letos niso uvrstile po naključju.

Vito Tofaj
V slavju: Indira Ekić, Nina Kurnik, Nataša Gorenc, Lara Komar, Lea Sirk, Ajda Sitar, Natalija Gros in Gorka Berden

Na – ključ – je. Ste že kdaj »razbili« besedo naključje? No, mi smo jo: na, ključ imaš, pa se odloči, katera vrata boš z njim odklenil. Usodne ženske so odklenile vrata v popolnost. Res, nobenemu od izborov za famme fatale, ki poteka že od leta 2004, ne moremo očitati pomanjkljivosti. Ne v pripravi dogodka ne v izboru »fatalk«. A letos so povabljenci uživali v družbi resnično najlepših doslej. Zato je bil izbor za bralce revija Avenija najtežji doslej. Ko je glavna urednica Petra Kancler iz ovojnice potegnila »zmagovalni list«, na katerem je pisalo Lara Komar, je Festivalno dvorano presekal aplavz. Stoječe ovacije. Navdušenje. Še nikdar doslej nismo bili priče tako iskreno nesebičnim čestitkam zmagovalki, usodni Lari Komar. No, letos bi lahko Petra iz kuverte potegnila tudi list, na katerem bi bilo zapisano osem imen …

Več v Zarji št. 42, 16. 10. 2018.

Estrada

kataya
Ponosna na svojega moškega

Kataya razočarano ugotavlja, da še vedno živimo v moškem svetu

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

Zanimivosti

460956610_940626324765117_1428177546756988567_n
Državno tekmovanje

Najtežja buča je imela 615 kilogramov, izmerili tudi najdaljšo doslej

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno