Nasveti

Tiktak pripravljeni tapiokini kruhki

IKB
12. 1. 2025, 06.30
Deli članek:

Res so tiktak pripravljeni in zelo dobrodošli za tiste s prehranskimi omejitvami, na primer celiakijo (seveda mora biti moka deklarirano brez glutena). So pa po izkušnjah najboljši, šele ko malo odležijo. Tekst: IKB foto: SHUTTERSTOCK

Shutterstock
Tapiokini kruhki

Sestavine

  • 2 jajci
  • 160 g mleka
  • 120 g oljčnega olja
  • 2 čajni žlički soli
  • 340 g trapiokine moke
  • 130 g naribanega sira

Priprava

1. Vse sestavine razen sira damo v mešalnik (blender). Dobro zmešamo (2 minuti), da nastane enakomerna zmes. Potem dodamo nariban sir in mešalnik zaženemo le toliko, da se sir razporedi po testu.

2. Pripravimo pekač za kolačke (mafine, naj bo za tiste mini) in vlivamo testo naravnost v vdolbinice (ni jih treba ne premazati z maščobo ne vstavljati papirnatih košaric), skoraj do vrha. Med peko kruhki močno narastejo.  Testo lahko tudi shranimo v hladilniku, zdržalo bo tri dni. Pred peko ga ogrejemo na sobno temperaturo in dobro premešamo.

3. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah približno 15 minut.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 53,  št. 1, 7. januar 2025.