Nasveti

Browniji z malinami po receptu Mateje Naberšnik

Andreja Comino
28. 10. 2024, 06.00
Deli članek:

»Hrana predstavlja kar velik del mojega življenja in ni zgolj za to, da preživim, ampak obožujem celoten ritual prehranjevanja: od nabave, kuhanja, na potovanju rada raziskujem in pokušam, pa seveda uživam v jedi. Obožujem kuhanje in čez teden kuham vsak dan. Za vikende pa greva z možem običajno na obisk k staršem ali pa je kakšno praznovanje in jemo zunaj,« pripoveduje cenjena mojstrica ličenja Mateja Naberšnik, ki so jo za njene mojstrske preobrazbe nedavno pohvalili v legendarni ameriški oddaji America's got talent.

Marko Pigac, Shutterstock
Browniji z malinami


Ne mara pa oliv. »In najbolj sem čudna, ker ne maram tui kave in vina. Pa čistem naključju tega ne mara niti moj mož, tako da sva res idealen par,« se smeji Mateja in dodaja, da je v svoji družini poznana po sladkarijah. Peče za vse rojstne dneve in slavja. Zaupala nam je recept za vse čokoholike.

Sestavine
- 1 skodelica (2,5 dcl) svežih ali zmrznjenih malin
- 200 gramov temne čokolade
- 1 skodelica sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- ščepec soli
- polovica skodelice moke
- polovica skodelice temnega kakava
- 3 jajca
- 125 gramov masla

Priprava
1. Čokolado narežete ali nalomite na drobne koščke, dodate maslo in ju stopite skupaj.

2. Stopljeni zmesi dodate sladkor, zmešate kar z vilicami. Nato dodajate drugo za drugim  jajca in vsako zmešate v maso kar z vilicami, toliko da se pomeša z vsemi sestavinami. Nato dodate vaniljev sladkor, sol, moko in kakav v prahu. Vse primešate ročno. Pri celotnem receptu ne potrebujete mešalnika.
3. Zdaj v maso na rahlo primešate še večino malin. Nekaj sadežev pustite za na konec, da jih daste pred peko na vrh in so za okras.

4. Maso prestavite v pekač (velikosti 20 x 20 centimetrov). Pečete 35 minut v pečici, ogreti na 170 stopinj Celzija.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 43, 22. oktober 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!