Gobova juha
Sestavine
250 g svežih jurčkov
1 čebula
1 čajna žlička zdrobljene kumine
goveja juha (lahko iz kocke, če se mudi)
maslo
peteršilj
poper in sol
Priprava
1. Na drobno sesekljano čebulo prepražite na maslu do zlatorjave barve.
2. Dodajte očiščene in narezane gobe, kumino ter dušite približno 5 minut.
3. Ko se gobe zmehčajo, prilijte juho, začinite s poprom in soljo ter kuhajte še približno 10–15 minut. Okrasite s sesekljanim peteršiljem in postrezite.
NAMIG
Juho lahko popestrite z žličko kisle smetane.
NASVET
Imate radi gostejšo gobovo juho? Potem ji zadnjih pet minut dodajte podmet – zvrhani žlici moke prilijte ravno toliko vode, da dobite gosto mešanico, ki jo vmešate v juho.
Še več slastnih babičinih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 40, 1. oktober 2024.