Sestavine
- listnato testo (jaz uporabim kar kupljeno polnozrnato)
- 1 kisla smetana (180 g )
- 1 kozarec mleka (od 2 do 2,5 dcl)
- 2–3 jajca
- 150 g mehkega kozjega sira (ali fete)
- ¼ kg svežih fig
- šopek timijana
Priprava
1. Namastite pekač za torte in zložite vanj listnato testo vsako plast posebej. Preden daste naslednjo plast testa, spodnje testo premažite s stopljenim maslom ali poškropite z malce olja.
2. V posodi zmešajte jajca, smetano, mleko, posolite in popoprajte, primešajte skoraj ves timijan. Primešajte še na koščke zdrobljen kozji sir. Zmes zlijte v pekač na pripravljeno testo.
3. Fige umijte, odrežite jim peclje in jih razpolovite. Položite jih na zmes v pekaču z notranjo stranjo navzgor. Posujte s preostalim timijanom in pecite v ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija 45 minut.
4. Postrezite malce ohlajeno, a še toplo.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 38, 17. september 2024.