Kuhati je počasi začela v študentskih letih in prvi poizkusi so bili precej zažgani. A je lepo napredovala in ugotovila, da dober apetit in vaja delata mojstra. Ker rada je, rada tudi kuha. »Priznam, da ta želja ni enako močna vsak dan. Najsrečnejša sem, ko je okrog mize veliko ljudi in skupaj jemo ter nam je ob kakšnem praznovanju lepo. A vse pripravim tako, da se lahko
družim in je na kuhinjskem otoku samopostrežni kotiček. Razmišljam tudi o tem, kaj bom pripravila, rada poiščem kakšen poseben recept in se ob tem prav zabavam,« pove.
Sestavine
2 jajčevca
1 strok česna
1 pest peteršilja
sok ½ limone
2 pesti mandljev ali orehov (boljše je z mandlji)
oljčno olje
Priprava
1. Jajčevce z vilicami dobro prebodemo z vseh strani, jih damo na peki papir v pekač in pečemo približno 40 minut na 200 stopinjah (ventilacija). V tem času v mešalniku dobro zmešamo česen, mandlje, peteršilj in limonin sok.
2. Ko so jajčevci pečeni, jih zelo hitro olupimo, da ne potemnijo, in to toplo maso vržemo v mešalnik k že prej premešani masi. Dodamo malo olja in še malo mešamo. Po potrebi dodamo še malo oljčnega olja in še malo mešamo, da masa postane mazljiva kot gosta pašteta. Nato jo postavimo v hladilnik. Preden jo damo na mizo, jo okrasimo s peteršiljem. Mažemo jo na topel, popečen kruh, ni pa nujno.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 29, 16. julij, 2024.