Nasveti

Bučke pod krinko

Lara Jelen
20. 7. 2024, 10.00
Posodobljeno: 20. 7. 2024, 10.06
Deli članek:

Kako porabiti presežek bučk? Možnosti je nešteto, od tistih zelo preprostih, ko jih samo na hitro popečete in ponudite kot zelenjavno prilogo, do malce bolj sofisticiranih, ko iz njih pripravite bučkino pico. Otroci bodo nad to bučkino jedjo pod krinko navdušeni. Tekst: L. J. Foto: NEJA GRIL (breakfastclub.si), PROFIMEDIA

Profimedia
Dobro za prste obliznit'

Bučkina pica

Tole je recept Neje Gril, ustvarjalke kulinaričnih vsebin pod imenom Breakfast club in avtorice knjige Kuhajmo okusno, polne preprostih, a odličnih receptov. Pripravite bučko, dodali jo bomo testu za domačo pico.

Sestavine

za testo (za 3 pice):

  • 3 bučke
  • 175 g (bio) pirine polbele moke
  • 4 srednje velika jajca
  • 1 žlička soli
  • 2 žlički česna v prahu
  • 7 g pecilnega praška

za nadev:

  • 150 g ribane mocarele
  • svež paradižnik ali paradižnikova omaka/pelati
  • sveža bazilika
  • sušen origano

Priprava

  1. Bučke operemo in naribamo ter stresemo v posodo skupaj z žličko soli. Pustimo stati 10 minut, nato jih ožamemo, da spustijo vso odvečno vodo.
  1. V posodo zraven bučk dodamo jajca, sol, česen v prahu, pecilni prašek in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gosto zmes.
  1. Z rokami razdelimo maso na tri dele in vsakega enakomerno razporedimo po namaščenem pekaču.  
  1. Testo postavimo v pečico za 20 minut na 180 stopinj. 
  1. Po 20 minutah vzamemo pico iz pečice, jo bogato obložimo z mocarelo, paradižnikom in posujemo z origanom ter ponovno postavimo v pečico za 10–15 minut oziroma dokler se sir lepo ne stopi in nekoliko zapeče.
  1. Ko je pica pečena, jo nekoliko ohladimo, narežemo na 8 kosov in že uživamo v pripravljenem kosilu. 

Še več receptov iz bučk vas čaka v reviji Jana,   št. 29, 16. julij, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Zanimivosti

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov

plesalca
Plesna prvaka

Plesalca Maša Kastelic in Akim Pekunov: Delo na sebi je neskončna pot