Bučkina pica
Tole je recept Neje Gril, ustvarjalke kulinaričnih vsebin pod imenom Breakfast club in avtorice knjige Kuhajmo okusno, polne preprostih, a odličnih receptov. Pripravite bučko, dodali jo bomo testu za domačo pico.
Sestavine
za testo (za 3 pice):
- 3 bučke
- 175 g (bio) pirine polbele moke
- 4 srednje velika jajca
- 1 žlička soli
- 2 žlički česna v prahu
- 7 g pecilnega praška
za nadev:
- 150 g ribane mocarele
- svež paradižnik ali paradižnikova omaka/pelati
- sveža bazilika
- sušen origano
Priprava
- Bučke operemo in naribamo ter stresemo v posodo skupaj z žličko soli. Pustimo stati 10 minut, nato jih ožamemo, da spustijo vso odvečno vodo.
- V posodo zraven bučk dodamo jajca, sol, česen v prahu, pecilni prašek in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gosto zmes.
- Z rokami razdelimo maso na tri dele in vsakega enakomerno razporedimo po namaščenem pekaču.
- Testo postavimo v pečico za 20 minut na 180 stopinj.
- Po 20 minutah vzamemo pico iz pečice, jo bogato obložimo z mocarelo, paradižnikom in posujemo z origanom ter ponovno postavimo v pečico za 10–15 minut oziroma dokler se sir lepo ne stopi in nekoliko zapeče.
- Ko je pica pečena, jo nekoliko ohladimo, narežemo na 8 kosov in že uživamo v pripravljenem kosilu.
Še več receptov iz bučk vas čaka v reviji Jana, št. 29, 16. julij, 2024.