Tunine kroglice in špageti s čemaževim pestom
Sestavine
- 2 konzervi tune (180 g)
- 1 majhna čebula
- 2 stroka česna
- 1 žlička polnomastne gorčice
- 2 jajci
- sol
- mlet črni poper
- drobtine za zgostitev
- olje za cvrtje
- 400 g špagetov
čemažev pesto z grahom
- 100 g čemaža
- 200 g graha
- 50 g naribanega parmezana
- 50 g orehov
- 80 ml oljčnega olja
- 1 limona
Priprava
1. Tuno odcedite in stresite v skledo. Dodajte na drobno sesekljano čebulo, 1 strok česna, gorčico, jajce, sol in poper. Vse skupaj dobro premešajte in zgostite z drobtinami, toliko, da boste lahko oblikovali kroglice.
2. Kuhan grah (lahko uporabite kar tistega iz konzerve) in čemaž v mešalniku zmešajte s strokom česna, parmezanom, oljčnim oljem in orehi. Pesto začinite s soljo, poprom in limoninim sokom.
3. Iz tunine oblikujte kroglice. V vročem olju jih ocvrite, da se z vseh strani zlato obarvajo.
4. Špagete skuhajte v skladu z navodili na embalaži. Odcedite jih in zmešajte s pestom. Na krožniku jih obložite s tuninimi kroglicami.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 15., 9. april, 2024.