Modelčke za takšne potičke je danes mogoče kupiti že v vsaki večji trgovini, silikonski so najboljši, saj jih ni treba premazati z maslom in pečene potičke kar zdrsnejo iz njih.
Še ena prednost, ki jo je prijateljica povedala Miheli: »Vnuke vedno znova presenetim z nadevom: včasih v testo vmešam nekaj mletega kokosa, drugič dodam rozine. Nekaj jih prelijem z belo, druge z mlečno čokolado, da so videti čudovito. Je pač tako, da moramo biti tudi babice s ponudbo korak pred povpraševanjem.«
Sestavine za približno 12 potičk
- 50 g moke
- 30 g koruznega škroba
- 60 g sladkorja v prahu
- 80 g masla sobne temperature
- 2 jajci
- ščepec soli
- 5 g pecilnega praška
- 40 g fino mletih orehov
- naribana lupinica polovice limone
- žlička vaniljeve arome, žlička ruma
Priprava
1. Za pripravo uporabimo električni mešalnik. Moko presejemo v skledo skupaj s pecilnim praškom in škrobom.
2. V drugi posodi zmešamo maslo in sladkor v gladko kremo. Med mešanjem dodajamo še eno jajce za drugim in solimo. Nato po žlicah dodajamo še mešanico z moko. Mešamo toliko časa, da testo postane gladko in nekoliko penasto. Nato vmešamo mlete orehe, limonino lupinico, rum in vaniljo.
3. Testo z žlico ali slaščičarsko vrečko prelijemo v silikonske modelčke v obliki potičk ali druge posodice za peko. Potičke pečemo 20 minut pri temperaturi 180 stopinj. Ko se nekoliko ohladijo, jih vzamemo iz modelčkov in potresemo s sladkorjem v prahu.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 12., 19. marec, 2024.