Sestavine
- 250 g moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- večji ščep soli
- 2 žlici sladkorja
- 2 jajci
- 300 ml mleka
- 80 ml stopljenega masla/olja
- vaniljev izvleček
Priprava
1. Vklopimo pekač za vaflje.
2. Jajčni beljak stepemo v čvrst sneg.
3. V eni posodi zmešamo suhe sestavine, v drugi mleko, stopljeno maslo in jajčni rumenjak. Vsebino iz obeh posod združimo, premešamo ter počasi in nežno dodajamo jajčni beljak.
4. Ko je masa enotna, jo z veliko žlico nanesemo na sredino pekača, zapremo in počakamo, da se zlato zapeče (pribl. 5 min).
5. Postrežemo s čokoladnim namazom, marmelado, gozdnimi sadeži, smetano ali drugim želenim dodatkom.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 12., 19. marec, 2024.