Sestavine
Podlaga:
- 150 g datljev
- 80 g orehov
- 80 g mandljev
- 2 žlici presnega kakava
- 1 žlica kokosovega masla
- Krema:
- 350 g indijskih oreščkov (namočimo jih čez noč, da se zmehčajo)
- 100 g borovnic
- 180 ml kokosovega mleka
- 200 g kokosovega masla
- sok 1 limone
- 7 žlic agavinega sirupa (lahko uporabimo tudi med)
Priprava
1. Vse navedene sestavine za podlago preprosto vržemo v mešalnik in dobro zmešamo. Dobljeno zmes razporedimo po pekaču za torto in dobro potisnemo ob dno.
2. Za pripravo kreme zmiksamo sestavine, da dobimo gladko kremo. Prelijemo jo po tortni podlagi. Torto pustimo v hladilniku najmanj 6 ur, da se strdi. Na koncu jo lahko okrasimo s svežimi borovnicami.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 3., 16. januar, 2024.