Sestavine
· 2 srednje velika jajčevca
· 350 g paradižnika
· 1 čebula
· strok česna
· olivno olje, sol, sveža bazilika
· 4 žlice parmezana
Priprava
1. Jajčevce najprej prerežemo na pol, nato pa še križno zarežemo meso, lupino pustimo celo. Posolimo in namažemo z olivnim oljem. Pečemo jih v pečici s prerezano stranjo navzdol 30 minut na 200 stopinjah Celzija.
2. Paradižnik in čebulo sesekljamo in prepražimo na žlici olivnega olja (od 5 do 10 minut). Dodamo še strok sesekljanega česna in baziliko. Premešamo in odstavimo.
3. Ko so jajčevci pečeni, jih obrnemo, da je prerezana stran zgoraj. Z vilicami zmečkamo sredico ter jo zmešamo s paradižnikom in ribanim sirom. Pečemo še od 5 do 10 minut, da se sir lepo zapeče.
Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 37, 12. september, 2023.