»Zdi se mi, da sem tudi pri kuhanju ena taka kreativka, ki se nikakor ne zmore držati recepta. Blizu so mi tako domača kuhinja kot tuji kulinarični eksperimenti. Edino peka sladic ne. Verjetno zato, ker bolj kot na sladko prisegam na mastno.«Ker jinajbolj leži priprava jedi na žlico, nam je zaupala recept, ki je uspešnica med njenimi kulinaričnimi odjemalci – Katjin ribji kari.
Sestavine
kokosovo olje
4 čebule
preveč začimb (kari, kurkuma, čili, mleti ingver, koriander)
od 2 do 3 velike žlice sojine omake in omaka iz ostrig (dobimo jo v bolje založenih trgovinah)
sveže nariban ingver
bučke
½ glave zelja
kokosovo mleko
½ bio limone
fileji bele ribe
Priprava
1. Na kokosovem olju na hitro popečemo na četrtine zrezane čebule.
2. Dodamo preveč začimb. Kari, kurkumo, čili, mleti ingver, koriander, sojino in omako iz ostrig ter nariban svež ingver.
3. Dodamo tudi na koščke zrezane bučke in pol glave narezanega zelja. Zalijemo z veliko kokosovega mleka in dodamo eno prepolovljeno bio limono.
4. Proti koncu kuhe dodamo še na trakove zrezane fileje bele ribe in po potrebi zgostimo z jedilnim škrobom.
5. Postrežemo z rižem in okrasimo s sesekljanim koriandrom ter svežimi čiliji. Recept ni zabetoniran, variacije so zaželene.