Tudi po tradicionalni kitajski medicini ni priporočljivo jesti mrzle hrane. To juho jemo hladno, brez kuhanja, sobne temperature. Kdor želi, pa si jo lahko še dodatno ohladi tako, da jo za pol ure do eno uro da v hladilnik ali doda kakšno ledeno kocko – čeprav tega ne priporočam. Poleti pridejo prav jedi, ki jih ni treba kuhati, da ne segrevamo še dodatno stanovanja.
Sestavine (za 1 do 2 osebi)
· 1 navadni jogurt
· 1 kumarica
· 1 paradižnik
· 1 strok česna
· 1 žlica sesekljanega peteršilja
· sol, poper
Priprava
1. Kumaro in paradižnik sesekljamo ali zmiksamo s paličnim mešalnikom skupaj z drugimi sestavinami. Po vrhu potrosimo malo svežega peteršilja. Začinimo po okusu.
2. Jemo kot lahko kosilo, predjed ali za malico.
Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 27, 4. julij, 2023.