Nasveti

Recept na preizkušnji: Drobnjakovi štruklji

Biba Jamnik Vidic
2. 7. 2023, 08.00
Deli članek:

Poleti je iz babičine kuhinje dišalo po jedeh iz svežih zelišč. Oboževala sem njeno potico in štruklje z drobnjakom. Te je zabelila z na maslu popraženimi drobtinicami in zraven postregla še veliko skledo zelene solate. Zame popolno poletno kosilo. Kar nekaj časa je trajalo, da sem se njihove priprave lotila tudi sama. Njen recept sem malce prilagodila in posodobila. Tekst in foto: Biba Jamnik Vidic

Biba Jamnik Vidic
Drobnjakovi štruklji

Najprej pripravimo vlečeno testo; lahko ga kupimo, vendar je zame doma narejeno boljšega okusa.

Sestavine za drobnjakov nadev

·         200 g maskarponeja

·         150 g skute

·         3 žlice kisle smetane

·         1 jajce

·         sol po okusu

·         dva šopa drobnjaka

·         pest krušnih drobtin

Priprava

1. Z mešalnikom dobro zmešamo maskarpone, skuto in kislo smetano. Posolimo po občutku, dodamo jajce in še enkrat dobro premešamo. Nazadnje v nadev vmešamo še drobnjak, ki smo ga na drobno nasekljali.

2. Vlečeno testo, če smo ga delali sami, na tanko razvaljamo in položimo na bombažno kuhinjsko krpo, po kateri smo potresli malce drobtin. Če robovi segajo čez krpo, jih odrežemo.

3. Testo namažemo z nadevom in s pomočjo krpe zvijemo v štrukelj. Dobro stisnemo en konec krpe in tam z močnejšo nitjo naredimo vozel, potem pa prevežemo celoten štrukelj. Pazimo, da ga ne prevežemo premočno.

4. Štrukelj položimo v slan krop in na zmerni temperaturi kuhamo 30 minut. Ko je kuhan, ga preložimo na kuhinjsko desko, da se malce ohladi. Medtem na maslu prepražimo drobtine.

5. Štrukelj odvijemo, ga narežemo na približno 5 cm debele kose in prelijemo s prepraženimi drobtinami.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

Zanimivosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert