Najprej pripravimo vlečeno testo; lahko ga kupimo, vendar je zame doma narejeno boljšega okusa.
Sestavine za drobnjakov nadev
· 200 g maskarponeja
· 150 g skute
· 3 žlice kisle smetane
· 1 jajce
· sol po okusu
· dva šopa drobnjaka
· pest krušnih drobtin
Priprava
1. Z mešalnikom dobro zmešamo maskarpone, skuto in kislo smetano. Posolimo po občutku, dodamo jajce in še enkrat dobro premešamo. Nazadnje v nadev vmešamo še drobnjak, ki smo ga na drobno nasekljali.
2. Vlečeno testo, če smo ga delali sami, na tanko razvaljamo in položimo na bombažno kuhinjsko krpo, po kateri smo potresli malce drobtin. Če robovi segajo čez krpo, jih odrežemo.
3. Testo namažemo z nadevom in s pomočjo krpe zvijemo v štrukelj. Dobro stisnemo en konec krpe in tam z močnejšo nitjo naredimo vozel, potem pa prevežemo celoten štrukelj. Pazimo, da ga ne prevežemo premočno.
4. Štrukelj položimo v slan krop in na zmerni temperaturi kuhamo 30 minut. Ko je kuhan, ga preložimo na kuhinjsko desko, da se malce ohladi. Medtem na maslu prepražimo drobtine.
5. Štrukelj odvijemo, ga narežemo na približno 5 cm debele kose in prelijemo s prepraženimi drobtinami.