Obvezno jih je treba obložiti, najbolje s sadjem: svežim, suhim, zamrznjenim, lahko tudi z oreščki. Sama sem se tokrat odločila za kombinacijo čokolade in jagodičevja.
Sestavine
· 2 banani
· 2 jajci
· 300 g ovsenih kosmičev
· 50 g javorjevega sirupa
· ¼ čajne žličke soli
· 1 čajna žlička pecilnega praška
· 1 čajna žlička sode bikarbone
· 1 žlička ekstrakta vanilje
· 1 čajna žlička mletega cimeta
· 100 g grškega jogurta
· 100 g 70-odstotne čokolade
· 200 g jagodičevja
Priprava
1. Pečico segrejemo na 190 °C.
2. Ovsene kosmiče zmeljemo v ovseno »moko«, čokolado narežemo na drobne koščke. V mešalnik najprej ubijemo dve jajci in ju zmiksamo, da narasteta. Potem dodamo vse druge sestavine razen sadja in jih na hitro premešamo.
3. Z maso do treh četrtin nadevamo vdolbinice v pekaču za mafine, ki smo jih prej obložili s papirnatimi košaricami. Testo obložimo s sadjem.
4. Mafine pečemo približno 20 minut. Z zobotrebcem preverimo, ali so pečeni. Če je suh, ko ga izvlečemo, jih vzamemo iz pečice in pustimo v pekaču, da se ohladijo.
Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 24, 13. junij, 2023.