Lubenica na žaru
Za 2 osebi
Priprava: 15 minut
Sestavine: 1,5 žličke morske soli * 1 žlička pekočega karijevega prahu * šopek mlade čebule * četrt lubenice (po možnosti brez pešk, približno 1 kg) * 3 žlice olivnega olja.
Zmešamo sol in karijev prah. Mlado čebulo očistimo, odrežemo vrhnjo tretjino temnozelenega dela stebel. Čebule podolžno prerežemo na polovice ali četrtine. Lubenico olupimo in narežemo na dva centimetra debele rezine. V globok krožnik damo olje, v njem povaljamo čebulo in jo pečemo med obračanjem na vročem žaru pet minut. Damo na krožnik. Rezine lubenice pečemo na žaru (lahko pa tudi v ponvi) z vsake strani od dve do tri minute. Zložimo jih na krožnik k čebuli. Pokapljamo z olivnim oljem in začinimo s karijevo soljo. Ponudimo k pečenemu mesu.