Nasveti

Slastni grižljaji za poletna druženja

K.K.
7. 6. 2016, 10.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zvečer pričakujemo prijatelje. Da ne bomo hiteli in kuhali v zadnjem trenutku, pripravimo lahko poletno jed, ki se sama speče v pečici.

Ratatouille iz pečice

Za 4 osebe

Priprava: 30 minut

Pečenje: 55 minut

Sestavine: 1 velika glavica česna * 4 žlice oljčnega olja * 2 čebuli * 1 rdeča paprika * 1 rumena paprika * 300 g bučk * 300 g jajčevca * 300 g paradižnikov * sol * poper * pol šopka timijana * 1 konzerva (400 g) paradižnikov za pico (pelatov) * 12 rezin francoske štruce (bagete) * pol šopka peteršilja.

Priprava: Neolupljeni glavici česna odrežemo en cm vrha. Glavico položimo na košček aluminijeve folije, pokapljamo z oljem in tesno zavijemo v folijo. Čebuli olupimo in narežemo na šestine. Papriki očistimo semena in podolžno narežemo na osmine, te pa prečno na polovice. Bučke očistimo in narežemo podolžno na četrtine, te pa prečno na tricentimetrske koščke. Jajčevec podolžno narežemo na četrtine in zatem prečno na centimeter debele rezine. Paradižnike narežemo na četrtine. Zelenjavo pomešamo s tremi žlicami olja in damo v namaščen pekač (30 x 25 cm). Solimo in popramo. Pekač in v folijo zavit česen postavimo v vročo pečico in zelenjavo na srednji rešetki pečemo 35 minut. Na grobo sesekljamo timijan. V kozici pristavimo paradižnike in tekočino iz konzerve ter dodamo timijan. Pustimo, da paradižniki zavrejo, nato jih polijemo po zelenjavi v pekaču in jed pečemo še 20 minut. Glavico česna odvijemo. Odluščimo posamezne stroke in mehko vsebino iztisnemo na koščke kruha. Ratatouille potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo s česnovimi kruhki.

Recepte za preostale jedi boste našli v reviji Zarja št. 23, 7.6.2016

Estrada

Ansambel bratov Poljanšek z Rudijem Poljanškom v ozadju.
50. letnica

Koncert Veselo v Kamnik – na Veseljaku to nedeljo ob 20.00

svetlana-makarovic, presernova-nagrada
Po četrt stoletja

Foto: Svetlana Makarovič »končno« prejela Prešernovo nagrado

Posnetek zaslona 2024-12-02 124801
Kralj svoje kuhinje

Rok Stubičar prepričal Ajdo, da je pečenka iz potrebušine izvrstna jed

praznujteznami_FB_IGstory
"Hitri prsti"

Praznujte z Aktualom v Stožicah!

Zvezdana Mlakar
Tisti dnevi v mesecu

(Video) Zvezdano Mlakar je seksualna energija vlekla k soigralcu

Janezi, Tivoli
Novoletni festivalček smeha

Janezi se po dvakrat razprodanem Tivoliju odpravljajo na turnejo

Zanimivosti

sušilna stroj, pralni stroj
Sušilni stroj

Previdno s sušenjem čipkastega perila in športne opreme

spomin, pozabljivost, demenca
Hujšamo

Dieta z zimsko hrano, ki izboljša razpoloženje in zašili sive celice

parfum, darilo, prazniki, bozic, december, soliver
Zanimivosti

Izberite vonj, ki bo pisan na kožo

IMG_29BC6AFF4E04-1
Zanimivosti

Ko si invalid, se pri ljudeh zabriše realen pogled na tvoje delo

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti