Priprava: 10 minut
Pečenje: 15 minut
Sestavine: 20 piščančjih perutničk * 3 žlice olja (olivnega) * sol * 2 stroka česna * 4 žlice paradižnikove omake (kečap) * 2 žlici kisa * sok 2 limon * 1 žlica rjavega sladkorja * 2 žlici medu * 1 žlička mlete sladke paprike * poper * kajenski poper * tabasko.
Priprava: Najprej zmešamo paradižnikovo omako, strt česen, kis, limonin sok, sladkor in med, da dobimo omako. Začinimo jo z mleto papriko, s poprom, kajenskim poprom in kancem tabaska. Perutničke oplaknemo in popivnamo do suhega. Damo jih v skledo, prelijemo z olivnim oljem, premešamo in rahlo osolimo. Na srednje močnem žaru jih pečemo 15 minut. Premažemo jih s tretjino omake. Ko se omaka zgosti in se perutničke lepo svetijo, ponovimo postopek. Ko porabimo vso omako in so perutničke pečene, jih ponudimo s kruhom in solato.
Nasvet: K pečenim perutničkam lahko postrežemo omako iz avokada in paprike. Zrel in ravno prav mehek avokado olupimo, prerežemo, izkoščičimo in narežemo na 1 cm velike kockice. Takoj pokapljamo z limoninim sokom, da ne potemni. Dodamo pol na drobno sesekljane čebule, četrtino na drobno sesekljane sveže paprike in malo sesekljanega feferona. Solimo, popramo in ponudimo k mesu.