Nasveti

Paprika v kisu

Jana
23. 10. 2009, 15.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Raznolikost paprik po barvah in oblikah je tolikšna, da smo lahko že skoraj v zadregi. Poleg rdečih in zelenih paprik je mogoče kupiti še oranžne, rumene, svetlo zelene in že skoraj črne, po obliki pa so najpogostejše debelejše babure ter ozek in dolg kozji rog.

Raznolikost paprik po barvah in oblikah je tolikšna, da smo lahko že skoraj v zadregi. Poleg rdečih in zelenih paprik je mogoče kupiti še oranžne, rumene, svetlo zelene in že skoraj črne, po obliki pa so najpogostejše debelejše babure ter ozek in dolg kozji rog.
Več sort je pekočih in so odličen dodatek k omakam. Priprava paprik ni zelo zapletena. Treba jo je le dobro oprati in odstraniti semena v sredini, nato pa jo lahko uporabimo po receptu.

Paprika v kisu
Sestavine: 3 kg mesnatih rdečih ali pisanih paprik, 0,5 l vinskega kisa, 0,25 l vode, 3 stroki česna, 1 dl olja, žlička sladkorja, sol
Priprava: V večjo posodo damo kis, vodo, sol, narezan česen, sladkor in olje, nato pa mešanico počasi kuhamo. Vre naj približno petnajst minut, nato jo nekoliko ohladimo. Paprike operemo, očistimo in narežemo na četrtine, nato pa vsak kos narežemo še na trakce. Dodamo jih v kisovo mešanico in premešamo ter kuhamo le nekaj minut, da paprika ostane še čvrsta. Naložimo jo v kozarce, nekoliko potlačimo in zalijemo še s prekuhanim kisom ter tesno zapremo.

 

Zanimivosti

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih