Nasveti

Kislo zelje z matevžem

Jana
11. 11. 2009, 12.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Tradicionalna slovenska jesenska in zimska jed.

-Sestavine: za kislo zelje: 500 g kislega zelja + ocvirki + moka za podmet (po želji); za matevž: 500 g fižola + 500 g krompirja + 80 g zaseke + 80 g čebule + dva stroka česna + sol.

-Priprava: Kislo zelje skuhamo, po želji dodamo malo moke in zabelimo z ocvirki.
Matevž: Čez noč namočen fižol skuhamo v vodi, v kateri se je namakal. Posebej skuhamo olupljen in zrezan krompir. Obojemu prilijemo čim manj vode. Nazadnje vse skupaj zmečkamo v pire ter zabelimo s čebulo, zaseko in strtim česnom. Solimo po okusu. Jed mora biti gosta. Postrežemo jo skupaj s kislim zeljem, po želji pa tudi z zimskimi mesnimi izdelki, kot sta pečenica in krvavica.

 

Zanimivosti

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov