Sestavine: 1 goska (na 500 g gosi potrebujemo 175 g nadeva).
Sestavine za nadev: 2 čebuli + 2 kisli jabolki + 100 g krušnih drobtin + 2 žlici sesekljanega peteršilja. Namesto peteršilja lahko uporabimo rožmarin, timijan ali pehtran.
Priprava: Najprej gosko pripravimo za peko in osolimo. V posodi na maslu prepražimo čebulo, jo solimo in dodamo na rezine narezana olupljena jabolka. Ko se to ohladi, dodamo krušne drobtine in zelišča, najbolje peteršilj, če želimo, da perutnina razvije odličen okus.
Gosko nato nadevamo s pripravljenim nadevom in jo v pekaču damo v pečico. Namažemo jo z malo surovega masla, da pri peki dobi zlato rumeno barvo. Pečemo jo dlje, da iz mesa izteče čim več maščobe. Med peko jo polivamo z maščobo, ki se je natekla, lahko tudi z malo vina. Ko je pečena, naj počiva od 10 do 15 minut, šele nato jo razrežemo.
Jed je posebej za Jano po svojem receptu pripravil kulinarični mojster Slavko Adamlje, ki vodi Gostilno Hana na Viču v Ljubljani.