Za 90 piškotov
Priprava: 20 minut, počivanje 2 uri
Pečenje: 15 minut
Sestavine: 1 strok vanilje * 300 g moke * 80 g sladkorja * 175 g mrzlega masla * 2 rumenjaka * 100 g olupljenih mletih mandljev * 4 vrečke vaniljevega sladkorja * 4 žlice sladkorja.
Priprava: Vaniljev strok podolžno razpremo z nožem in izpraskamo stržen. V skledo damo moko, sladkor, rumenjaka, mlete mandlje, izpraskani vaniljev stržen in koščke mrzlega masla. Z električnim ročnim mešalnikom ( z nastavkom za testo) zgnetemo sestavine, da dobimo testo. Testo pognetemo še z rokami, da je gladko. Iz testa oblikujemo 2 dolgi klobasi s premerom 2,5 cm. Zavijemo ju v prozorno folijo in damo za najmanj 2 uri v hladilnik. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Klobasi testa narežemo na 1 cm debela kolesca. Zložimo jih na pekač, prekrit s papirjem za peko. Piškote pečemo v pečici 15 minut, da zlato porumenijo. Ostanejo naj svetle barve. V globokem krožniku pomešamo sladkor in vaniljev sladkor. Še vroče pečene piškote poberemo s pekača in jih previdno polagamo v sladkor. Z dvema žličkama jih obrnemo, da se obdajo s sladkorno mešanico. Nato jih zložimo na pladenj, da se ohladijo.