Za 20 piškotov
Priprava: 20 minut
Hlajenje: 20 minut
Pečenje: 15 minut za vsak pekač
Sestavine: 200 g zmehčanega masla (ali margarine) * 100 g sladkorja v prahu * 3 jajca * 300 g moke * 2 žlički mletega cimeta * 50 g sladkorja * 1 vrečka vaniljevega sladkorja * moka za delovno površino * papir za peko.
Priprava: Zmehčano maslo in sladkor v prahu penasto umešamo. Ubijemo 2 jajci in ločimo rumenjak od beljaka. Umešanemu maslu postopno dodamo in primešamo rumenjaka in 1 celo jajce. Beljaka prihranimo. Na umešano zmes presejemo moko in vse skupaj na hitro zamesimo v gladko testo. V skodelici pomešamo sladkor, cimet in vaniljev sladkor. Testo razdelimo na dva dela. Na pomokani delovni površini razvaljamo vsak del testa v pravokotnik, velik 25 x 35 cm. Razvaljano testo premažemo z rahlo stepenim beljakom in posipamo z mešanico sladkorja in cimeta. Testo previdno zvijemo. Zvitka pustimo počivati v hladilniku 20 minut. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Pekač prekrijemo s papirjem za peko. Zvitka vzamemo iz hladilnika. Vsakega narežemo na 10 kolesc, ta pa zložimo na pekač. Pekač postavimo v pečico in pečemo piškote na srednji rešetki od 12 do 15 minut. Pustimo, da se piškoti ohladijo, nato jih shranimo v tesno zaprti pločevinasti škatli.
Nasvet: Piškoti iz krhkega testa so pečeni takrat, ko jih brez težav premaknemo na papirju za peko. Papir s pečenimi piškoti takoj preložimo s pekača, da ustavimo pečenje. Piškote previdno poberemo, saj so zelo krhki, dokler so še vroči.