Za 35 piškotov
Priprava: 25 minut
Pečenje: 10 minut za vsak pekač
Sestavine: 1 jajce * 2 rumenjaka * 125 g zmehčanega masla * 100 g sladkorja * 2 vrečki vaniljevega sladkorja * 1 steklenička rumove arome * 80 g mletih mandljev * 200 g moke * 1,5 žličke pecilnega praška * papir za peko.
Priprava: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač prekrijemo s papirjem za peko. Penasto umešamo jajce, rumenjaka, zmehčano maslo, sladkor, vaniljev sladkor in rumovo aromo. Na vrh damo mlete mandlje in moko, presejano s pecilnim praškom. Premešamo, da dobimo testo. Testo napolnimo v vrečko z zvezdastim nastavkom za brizganje. Na pekač, prekrit s papirjem za peko, nabrizgamo poljubno oblikovane piškote: kroge, spirale, preste … V vroči pečici pečemo piškote na srednji rešetki 10 minut.
Nasvet: Piškoti bodo imeli okus po marcipanu, če bomo rumovo aromo nadomestili z aromo grenkih mandljev. Namesto mletih mandljev lahko uporabimo za pripravo testa tudi mlete lešnike ali orehe. Če želimo nabrizgano pecivo brez oreščkov, vzamemo le 100 g zmehčanega masla, od sladkorja pa odvzamemo 1 do 2 žlici. Pečene in ohlajene piškote okrasimo s čokolado: do polovice jih potopimo v staljeno čokolado in pustimo na rešetkastem podstavku, da se čokolada strdi.