Nasveti

Nabrizgani piškoti

Jana
11. 12. 2009, 14.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Preprosto in slastno praznično pecivo

Za 35 piškotov
Priprava: 25 minut
Pečenje: 10 minut za vsak pekač

Sestavine: 1 jajce * 2 rumenjaka * 125 g zmehčanega masla * 100 g sladkorja * 2 vrečki vaniljevega sladkorja * 1 steklenička rumove arome * 80 g mletih mandljev * 200 g moke * 1,5 žličke pecilnega praška * papir za peko.

Priprava: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač prekrijemo s papirjem za peko. Penasto umešamo jajce, rumenjaka, zmehčano maslo, sladkor, vaniljev sladkor in rumovo aromo. Na vrh damo mlete mandlje in moko, presejano s pecilnim praškom. Premešamo, da dobimo testo. Testo napolnimo v vrečko z zvezdastim nastavkom za brizganje. Na pekač, prekrit s papirjem za peko, nabrizgamo poljubno oblikovane piškote: kroge, spirale, preste … V vroči pečici pečemo piškote na srednji rešetki 10 minut.

Nasvet: Piškoti bodo imeli okus po marcipanu, če bomo rumovo aromo nadomestili z aromo grenkih mandljev. Namesto mletih mandljev lahko uporabimo za pripravo testa tudi mlete lešnike ali orehe. Če želimo nabrizgano pecivo brez oreščkov, vzamemo le 100 g zmehčanega masla, od sladkorja pa odvzamemo 1 do 2 žlici. Pečene in ohlajene piškote okrasimo s čokolado: do polovice jih potopimo v staljeno čokolado in pustimo na rešetkastem podstavku, da se čokolada strdi.

Zanimivosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert