Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Pečenje: 50 minut
Sestavine: po 2 svinjska medaljona ali manjša svinjska zrezka na osebo * 1,5 kg krompirja * 500 g majhne čebule ali šalotke * od 4 do 5 strokov česna * 1 žlička soli * sveže mlet poper * 3 žlice olivnega olja * 2 žlici masla * pest sesekljanih mešanih dišavnih zeli (peteršilj, timijan, rožmarin, origano, lahko tudi pehtran in bazilika) * vejica rožmarina za okras.
Priprava: Pečico segrejemo na 190 do 200 stopinj. Krompir olupimo. Če so gomolji majhni, jih pustimo cele, drugače jih narežemo na večje kose. Enako naredimo s čebulo: če je majhna, jo samo olupimo, če je večja, jo ali prerežemo ali narežemo na enako velike kose kot krompir. Česnove stroke pustimo neolupljene, odrežemo pa trdi spodnji konec. V plastično vrečko damo krompir, čebulo, česen, sol, poper in olje. Dobro pretresemo, da se vse sestavine namastijo. Pekač obložimo s papirjem za peko. Na papir damo enakomerno plast krompirja, čebule in česna. Pekač postavimo v pečico. Krompir pečemo 30 minut. Potem ga premešamo in obrnemo z lopatko ter potresemo z mešanico sesekljanih dišavnih zeli. Pečemo še 10 minut. Medtem segrejemo v ponvi maslo in spečemo svinjske zrezke najprej z ene, nato še z druge strani. Ko so zapečeni, jih položimo v pekač h krompirju in pečemo še 10 minut. Ponudimo s solato.
Nasvet: Česnove stroke iztisnemo iz lupine, ko so pečeni, so prijetno sladkastega okusa. K pečenemu krompirju s čebulo in zelmi lahko ponudimo tudi zrezke iz piščančjega fileja ali puranovega prsnega kosa.