Ohrovtovi zvitki s proseno kašo
Jed za vegetarijance!
-Sestavine za gratiniranje: 150 g tofuja + 150 g sojine smetane za kuhanje + noževa konica kurkume + 0,5 dl sojine omake
-Priprava: Liste ohrovta skuhamo v slani vreli vodi. Na hitro jih ohladimo. Skuhamo proseno kašo. V posodi na maščobi popražimo naribano jušno zelenjavo, čebulo in sejtan. Dušimo 10 minut. Nato dodamo že kuhano proseno kašo. S pripravljeno in ohlajeno maso napolnimo ohrovtove liste in jih zvijemo v zvitke.
Zložimo jih v namaščen pekač. Tofu, sojino smetano, kurkumo in sojino omako zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko maso. Prelijemo jo čez zvitke v pekaču in pečemo v pečici pri 180 stopinjah Celzija približno od 15 do 20 minut, da dobijo zlato rumeno skorjico.