Nasveti

Dragi, noseč sem

T.N.S.
9. 2. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Noseči moški že nekaj časa niso več stvar znanstvene fantastike, ampak plod hormonskega in kirurškega brkljanja medicine. v februarju otroka pričakuje že drugi oče.

Noseči moški že nekaj časa niso več stvar znanstvene fantastike, ampak plod hormonskega in kirurškega brkljanja medicine. Tako je svet pred kratkim spoznal uradno drugega gospoda, ki bo povil dete, prvi pa je oče že celo dvakrat. Pri Scottu Mooru, ki naraščaj pričakuje še ta mesec, in njegovem partnerju je zmeda popolna. Je gejevski transseksualec, v zvezi z nekdanjo žensko in dvema posvojencema, otrokoma preminule partnerice. Pa razvozlajte, če morete.

Na pogled precej nenavadni homoseksualni par sta bila včasih oba deklici. Scott se je rodil kot Jessica, ki je že pri enajstih vedela, da bi bila rada fant. »Zmeraj sem bil bolj fant kot dekle, in ko so mi začele rasti prsi, sem se še posebno močno zavedel, da sem se rodil v napačnem telesu,« pravi. Sprva osuple starše je počasi prepričal, da misli resno, in stali so mu ob strani pri njegovi levitvi v močnejši spol. Pri 16 letih je začel hormonsko zdravljenje, sledila je odstranitev prsi, ni pa si dal odstraniti maternice in predelati spolovil, saj si njegovi starši tega preprosto niso mogli privoščiti. Njegov partner Thomas se je prej imenoval Laura in je že pri rosnih štirih letih ugotovil, da želi biti fant. Pri 19 letih si je spremenil ime, leto zatem začel jemati testosteron, nato pa postopoma začel še s kirurškimi posegi. Dal si je odstraniti prsi in maternico in narediti moško spolovilo.
Ženska, moški, gej ali lezbijka?
Par se je prvič srečal pred petimi leti v skupini za podporo transseksualcem, dve leti pozneje pa sta se spet srečala in iskrica je preskočila. »Vedela sva, da sva prava drug za drugega,« se spominja Scott. »Dva meseca pozneje sem pustil službo in se preselil k Thomasu in fantoma.« Par ima namreč že dva posvojena sinova, Logana in Grega, ki ravno dobro prihajata v najstniška leta. Sta Thomasova posinovljenca iz prejšnje zveze z žensko, ki je umrla. Par je tarča hudih protihomoseksualnih kritik in žalitev in zavedata se, da bo z rojstvom otroka še huje. Bojita pa se ne. Slišala sta že vse, kar se slišati da, tudi to, da sta izrodka, ki še sama zase ne vesta, ali sta ženski ali moška, geja ali lezbijki z brado. Onadva pa sta preprosto srečna, saj sta si otroka zelo želela. Nastal je s pomočjo prijateljeve sperme, na svet pa naj bi prijokal že ta mesec. Imenovala ga bosta Miles. »Veva, da naju bodo ljudje kritizirali, a tega sva že navajena, saj sva homoseksualen par z dvema sinovoma. Če sva ta dva naučila, kako se odzvati na žaljivke, bova pa še enega.«

In kakšen je njun recept?

Več v tiskani izdaji revije Jana, 9.2.2010

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste