Nasveti

Pomladno ličenje

Jana
24. 2. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kljub kubičnim metrom snega in temperaturam pod ničlo pomlad nezadržno prihaja, z njo pa nove smernice v ličenju, ki se letos zgledujejo po zvezdah iz osemdesetih let. Se še spominjate, v katerih odtenkih so sijale CC Catch, Annie Lenox in Madonna?

Kljub kubičnim metrom snega in temperaturam pod ničlo pomlad nezadržno prihaja, z njo pa nove smernice v ličenju, ki se letos zgledujejo po zvezdah iz osemdesetih let. Se še spominjate, v katerih odtenkih so sijale CC Catch, Annie Lenox in Madonna? A brez skrbi, za tiste bolj zadržane modne navdušenke je tu še vedno tudi klasika.

Rdeča šminka
je tudi to pomlad še vedno modna. Z njo boste prava klasična dama iz starih filmov. Pazite le, da ne boste pretiravale z ličenjem oči. Ohranite jih naravno in nežno obarvane. Pozor tudi pri letih – rdeča ni za mlada dekleta. Pristoji ženskam, ki imajo že izdelan slog in nekaj let življenja za sabo.

Umetno porjaveli boste modni
Pozabite na praženje v solariju ali na plaži. Pretirana porjavelost je vulgarna in neprivlačna. Le postarala vas bo. Odločite se za kreme za umetno porjavitev in obarvano kremo ali puder, le kak odtenek temnejši od vaše kože. Pri nežno obarvani koži ne boste potrebovale veliko ličil. Posebno privlačna je sveža barva obraza, poudarjena le z maskaro in rožnatim bleščilom za ustnice.

Koralna barva ni več le za upokojence
Prav nasprotno! Letos je glavni hit pomladi. Končno barva, ki je nismo nosile že leta, če ne desetletja. Še posebno primerna je za tiste, ki se nikakor ne morejo odpovedati porjaveli koži. Izogibajte pa se matiranih šmink in raje izberite bleščila in močno vlažilna ličila za ustnice.

Dolge, daljše, najdaljše
Trepalnice namreč. Po svetu se uveljavljajo umetne trepalnice, ki vam jih prilepijo na vaše. Tam ostanejo, dokler ne izpade vaša trepalnica. Morda lepo, a kaj, ko jih je treba stalno obnavljati. Morebiti se boste raje odločile za nekaj nanosov maskare. Tiste, ki jih še zmeraj namažete največ dvakrat, nimate pojma! To pravilo že zdavnaj ne velja več.

Disko za pogumne
Tistim, ki imate rade barve in naličenost, ki pade v oči, modni strokovnjaki priporočajo disko kombinacije – roza in rjavo, roza in modro, modro in lila ter kovinske odtenke. Senčila naj segajo vse do obrvi. Rdečilo za lica je obvezno v roza barvi, šminka pa bisernato rožnata.

Pomladne rokerice
Še vedno so modne tudi močno poudarjene oči. Zadimljeno ličenje pa se umika slogu, ki ga že leta gojijo rokovske zvezdnice. Spet bomo porabile na tone črtal za oči in črnih svinčnikov, le da bomo letos posebno pozornost namenile zunanjemu robu zgornje veke, ki naj bo še posebej poudarjen. Poleg črne bosta v torbici za ličila nepogrešljivi temno vijoličasta in ultramarinska barva sence. Pri takem ličenju je zelo pomembno še to, da so obrvi lepo oblikovane in ne prekošate, saj bi to obraz naredilo grob. (js)


* Ličenje za blondinke: svetlolaske so letos spet posebno moderne. Vendar pa zelo svetli lasje ne pristajajo na vsako kožo. Negovana polt pa je NUJNA, če bi bili radi kot blondinka dobro videti. Nikakor si ne smete privoščiti pretirane porjavelosti, vaš cilj je svežina. Lica si obarvajte nežno roza ali v kožnih odtenkih, potem pa se odločite, ali boste poudarili oči ali ustnice, nikoli pa obojega hkrati. Pri šminki je rdeča, polne, že nekoliko višnjeve barve prava izbira, oči pa naj bodo osenčene rožnato ali modro.

* Živahne koralne, rdeče in rožnate barve ustnic naj dajejo občutek, da ste se pravkar vrnili z eksotične tržnice s sadjem, na kateri ste zagrizli v sočno papajo ali mango.

* Pogrešate osemdeseta leta, ki so v ličenje vnesla razigranost, pogum in nekaj teatraličnosti? Letos si jih brez skrbi lahko povrnete vsaj z ličenjem.

* Še vedno bodo modne tudi močno poudarjene in temno osenčene oči. Zgledujte se po zvezdah rokovske glasbe.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste