Za 4 do 6 oseb
Priprava: 30 minut
Pečenje: 20 minut
Sestavine: 4 svinjske zarebrnice * 4 telečje zarebrnice * 8 jagnječjih zarebrnic; * zeliščna marinada: 1 limona * 4 stroki česna * 2 feferona * 1 žlica semen sladkega janeža * 1 vejica rožmarina * pol šopka žajblja * 1 vejica sivke * pol šopka timijana * 2,5 dl olivnega olja
Priprava: Limono umijemo z vročo vodo in na tanko olupimo. Lupino narežemo na koščke. Česen olupimo in narežemo. Feferona očistimo semenja in narežemo na obročke. V teflonski ponvi brez maščobe med mešanjem prepražimo janeževo seme. Stresemo ga na krožnik in pustimo, da se ohladi. Zeli oplaknemo in osušimo. Rožmarin, žajbelj in sivko osmukamo in sesekljamo. Dodamo osmukani timijan in prilijemo olje. Premešamo, dodamo limonino lupino, česen, feferona in janeževo seme, da dobimo zeliščno marinado. V marinado položimo oplaknjene in do suhega popivnane zarebrnice. Obrnemo jih, pokrijemo in pustimo stati v hladilniku najmanj 2 uri (še boljše pa čez noč). Zarebrnice vzamemo iz marinade, na razgreti rešetki žara jih pečemo z vsake strani od 8 do 10 minut.