Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Pečenje: 10 minut
Sestavine: 140 g črne čokolade (s 70 odstotki kakava) v koščkih + 320 g sladkorja + 30 g moke + 140 g masla + 20 g masla za pekač + 6 jajc + 2 žlici vode.
Priprava: Zmešamo moko in 180 g sladkorja. V kozici nad paro raztopimo čokolado in maslo, dobro premešamo in odstavimo. Počakamo nekaj minut in v tem času zmešamo jajca ter jih dodamo zmesi. Na koncu dodamo še mešanico moke in sladkorja.
Modelčke s čopičem ali prsti namažemo z maslom in jih napolnimo z zmesjo. Postavimo v hladilnik.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj C in vanjo postavimo modelčke. Pečemo 5 do 7 minut, samo toliko, da se zapeče zunanja skorja. Z noževo konico preverimo, ali je notranjost še tekoča.
Med peko stresemo ostanek sladkorja v kozico, dodamo dve žlici vode in grejemo, dokler ne karamelizira. Biskvitke pazljivo položimo iz modelčkov na krožnike, jih oblijemo s karamelom in postrežemo še tople.
Nasvet: K sladici se najbolje podajo vložene hruške. Narežite jih na lističe in skupaj z nekaj žlicami kompota pogrejte ter dodajte karamelu.