Nasveti

Čokoladne bombice s karamelo

Jana
21. 10. 2010, 09.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Sočna in okusna čokoladna sladica.

Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Pečenje: 10 minut

Sestavine: 140 g črne čokolade (s 70 odstotki kakava) v koščkih + 320 g sladkorja + 30 g moke + 140 g masla + 20 g masla za pekač + 6 jajc + 2 žlici vode.

Priprava: Zmešamo moko in 180 g sladkorja. V kozici nad paro raztopimo čokolado in maslo, dobro premešamo in odstavimo. Počakamo nekaj minut in v tem času zmešamo jajca ter jih dodamo zmesi. Na koncu dodamo še mešanico moke in sladkorja.
Modelčke s čopičem ali prsti namažemo z maslom in jih napolnimo z zmesjo. Postavimo v hladilnik.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj C in vanjo postavimo modelčke. Pečemo 5 do 7 minut, samo toliko, da se zapeče zunanja skorja. Z noževo konico preverimo, ali je notranjost še tekoča.
Med peko stresemo ostanek sladkorja v kozico, dodamo dve žlici vode in grejemo, dokler ne karamelizira. Biskvitke pazljivo položimo iz modelčkov na krožnike, jih oblijemo s karamelom in postrežemo še tople.

Nasvet: K sladici se najbolje podajo vložene hruške. Narežite jih na lističe in skupaj z nekaj žlicami kompota pogrejte ter dodajte karamelu.

 

Zanimivosti

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov