Nasveti

Glazirani kostanj

Jana
3. 11. 2010, 09.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ohlajen glaziran kostanj lahko spravimo v steklene kozarce, a ker je to ena od najboljših kostanjevih sladic, bodo ti hitro prazni.

Sestavine: 1 kg kuhanega in olupljenega kostanja + 300 g sladkorja + žlička vaniljinega sladkorja + ščepec cimeta.

Priprava: Kostanj skuhamo in še toplega pazljivo olupimo, tudi kožico. Če je le mogoče, uporabimo le tistega, ki nam ni razpadel. V kozici zelo počasi kuhamo sladkor v 2 dl vode, dokler se sirup popolnoma ne zgosti. Dodamo še vaniljin sladkor in cimet ter vmešamo še kostanj. Povišamo jakost ognja, da sirup zavre. Po eni minuti mešanja posodo pokrijemo in ohladimo. Še enkrat ogrejemo do vretja in po eni minuti kostanj pazljivo poberemo s penavko ter položimo na peki papir.

 

Zanimivosti

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih