Za tortni model s premerom 26 cm
Priprava: 35 minut
Pečenje: 40 minut
Sestavine: 250 g moke * 250 g mletih mandljev * 250 g sladkorja * 1 žlička kakava v prahu * pol žličke mletega cimeta * ščepec mletih nageljnovih žbic * 4 rumenjaki * 250 g masla * 300 g malinove marmelade * maščoba za pekač * moka za delovno površino * 1 rumenjak * 1 žlica mleka.
Priprava: Pečico segrejemo na 175 stopinj. Namastimo tortni model ali dno modela prekrijemo s papirjem za peko. V skledi pomešamo moko, mlete mandlje, sladkor, kakav, cimet in nageljnove žbice. V sredini moke naredimo jamico, damo vanjo rumenjake in kosmiče mrzlega masla. Od sredine navzven zgnetemo sestavine in zamesimo gladko testo. Dve tretjini testa razvaljamo. S tem testom obložimo dno tortnega modela. Testo namažemo z marmelado. Preostalo testo razvaljamo in odrežemo 2 cm širok trak. Preostanek razvaljanega testa narežemo na 1 cm široke trakove. Širši trak položimo ob rob modela in ga rahlo pritisnemo. Ožje trakove naložimo na marmelado, da nastane mrežast vzorec. Razžvrkljamo rumenjak in mleko. Z mlekom premažemo trakove in rob torte. Pečemo v pečici 40 minut.
Nasvet: Torta je še boljša, če stoji dan ali dva: pečeno in ohlajeno vzamemo iz modela in zavijemo v alu folijo. Namesto malinove marmelade lahko vzamemo marelično, ribezovo ali šipkovo.