Zgodbe

Koledar, tudi vaš dar

Žana Kapetanović
9. 12. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Otroci iz vse Slovenije se zaradi različnih bolezni ali poškodb že vrsto let vključujejo v programe na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije URI SOČA.Nekaj gibalnih dejavnosti, ki jih razvijajo in spodbujajo med rehabilitacijo v Soči in v okviru društva KROS, je predstavljenih v letošnjem koledarju Arneja Hodaliča DVA OBRAZA NAŠEGA SVETA.

»Svet je tudi lep, včasih tako zelo lep, da je edino, kar mi preostane, to, da se ustavim, globoko vzdihnem in pritisnem na sprožilec,« pravi Arne Hodalič, slovenski fotograf, popotnik in novinar, ki na svojih številnih poteh fotografira tudi prizore revščine, lakote, bolezni ter vojne. Fotografije posname skozi čustvena očala, ki mu pomagajo svet videti in zabeležiti na svojstven način. V koledarju Dva obraza našega sveta jih podarja slovenskim otrokom, ki si želijo več gibanja in doživetij, kot jim jih dovoljuje bolezen ali poškodba. Pomagajmo jim tudi mi.

Otroci iz vse Slovenije se zaradi različnih bolezni ali poškodb že vrsto let vključujejo v programe na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije URI SOČA. Ti terapevtski programi naj bi jim pomagali, da bi ozdraveli oziroma čim več zmogli v okviru svoje bolezni. Vključujejo se tudi v učno-vzgojni program, ki poteka pod okriljem bolnišničnih šolskih oddelkov OŠ Ledina. A to še ni vse. Kljub zahtevni življenjski preizkušnji se vključujejo v številne druge dejavnosti, tudi gibalne, ki bogatijo njihovo rehabilitacijo ter jim prinašajo vedrino, dodaten smisel in kakovostnejše življenje.
Društvo za Kakovostno rehabilitacijo otrok Slovenije – KROS je bilo ustanovljeno na pobudo strokovnih sodelavcev Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS URI SOČA. V društvu so si želeli predvsem to, da bi v sodelovanju s širšo javnostjo razširili pomoč in razvili nove programe, ki bodo namenjeni otrokom s posebnimi potrebami ter njihovim družinam. Eden od ciljev, ki so si jih zastavili, je tudi razvijanje gibalnih dejavnosti, ki so prilagojene otrokom z motnjami v razvoju. Izvajanje teh dejavnosti pa zahteva prilagojeno okolje, pripomočke in dodatna strokovna znanja, za kar pa so potrebna velika materialna sredstva.

Nekaj gibalnih dejavnosti, ki jih razvijajo in spodbujajo med rehabilitacijo v Soči in v okviru društva KROS, je predstavljenih v letošnjem koledarju Arneja Hodaliča DVA OBRAZA NAŠEGA SVETA. Prihodek od prodaje koledarjev bo namenjen razvijanju teh dejavnosti in nakupu prilagojenih gibalnih pripomočkov.
Če se boste odločili za nakup koledarja, boste pripomogli k uresničitvi njihovih ciljev. 

Denar zbirajo na transakcijskem računu
Društvo KROS, Linhartova 51, 1000 Ljubljana
TRR: ABANKA VIPA, d.d., št.: 05100-8012164762
Davčna številka: 27009459 Matična številka: 2151499
Cena koledarja je 15 evrov. Dobite ga na sedežu društva KROS, po predhodnem dogovoru pa tudi na telefonski številki  040 471 784,  kjer lahko dobite dodatne informacije.


 
 
  

 

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste