Nasveti

Piščančje prsi s papriko

Jana
1. 4. 2011, 15.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Klasika s kančkom eksotike.

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Pečenje: 15 minut

Sestavine: 2 mladi čebuli * 2 rdeči papriki * košček čilija * 1 žlica olivnega olja * 1 dl bistre zelenjavne juhe (iz kocke) ali zelenjavne jušne osnove * sol * poper * od 1 do 2 žlički limoninega soka * 400 g piščančjega prsnega fileja (brez kože in kosti).

Priprava: Najprej skuhamo omako iz paprike. Mladi čebuli očistimo. Bele in svetlo zelene dele narežemo na tanke rezine. Čili očistimo in na drobno narežemo. Papriki prerežemo in očistimo, odstranimo semenje. Narežemo ju na kockice. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, čili in papriko ter med mešanjem pražimo 5 minut. Zalijemo z zelenjavno juho in v pokriti ponvi kuhamo na šibkem ognju 10 minut. Sesekljamo s paličnim mešalnikom, solimo, popramo in začinimo z limoninim sokom. Piščančje fileje narežemo na podolžne trakove. Ponev za peko na žaru namastimo z malo olja. Pristavimo jo na štedilnik, da se razgreje, in v njej pečemo piščančje trakove z vsake strani od 2 do 3 minute. Solimo, popramo in ponudimo z omako iz paprike.

Zanimivosti

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih