Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Pečenje: 15 minut
Sestavine: 2 mladi čebuli * 2 rdeči papriki * košček čilija * 1 žlica olivnega olja * 1 dl bistre zelenjavne juhe (iz kocke) ali zelenjavne jušne osnove * sol * poper * od 1 do 2 žlički limoninega soka * 400 g piščančjega prsnega fileja (brez kože in kosti).
Priprava: Najprej skuhamo omako iz paprike. Mladi čebuli očistimo. Bele in svetlo zelene dele narežemo na tanke rezine. Čili očistimo in na drobno narežemo. Papriki prerežemo in očistimo, odstranimo semenje. Narežemo ju na kockice. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, čili in papriko ter med mešanjem pražimo 5 minut. Zalijemo z zelenjavno juho in v pokriti ponvi kuhamo na šibkem ognju 10 minut. Sesekljamo s paličnim mešalnikom, solimo, popramo in začinimo z limoninim sokom. Piščančje fileje narežemo na podolžne trakove. Ponev za peko na žaru namastimo z malo olja. Pristavimo jo na štedilnik, da se razgreje, in v njej pečemo piščančje trakove z vsake strani od 2 do 3 minute. Solimo, popramo in ponudimo z omako iz paprike.